CduVlahovic Šukla

Cdu: Bićemo značajan činilac lokalne uprave

Miodrag Vlahović, predsjednik Crnogorske demokratske unije, razgovarao je juče, u sjedištu Cdu, sa predsjednikom ALDE grupe u Savjetu Evrope, g. Žordijem Šuklom (Jordi Xucla) – saopšteno je iz Cdu.

Vlahović je upoznao gosta sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori i perspektivama nastupa crnogorske demokratske i građanske opozicije na parlamentarnim izborima u oktobru.
G. Šukla je iskazao posebno interesovanje za NATO agendu i političke stavove koji su po tom pitanju prisutni u Crnoj Gori. Uz to, g. Šukla je potvrdio zainteresovanost liberalno-demokratske grupe u Savjetu Evrope da podrži unapređenje demokratskih institucija i saradnju sa našom zemljom.
Posebna tema razgovora su bili nastupajući izbori u Tivtu. Vlahović je zahvalio g. Šukli na podršci, ističući da samostalni nastup Cdu na izborima u Tivtu, kako u pogledu liste koja predstavlja našu partiju, tako i u pogledu sadržine izbornog programa, garantuju da će Cdu biti značajni činilac lokalne uprave poslije 17. aprila.
Vlahović je potvrdio da Cdu ostaje čvrsto opredijeljena da, kao autentična liberalno-demokratska partija centra, vodi odgovornu opozicionu politiku, bez obzira na učestale napade onih kojima takav nastup Cdu smeta. Dosadašnji model vladanja je iscrpljen, a na njegovu promjenu neće uticati galama i kritizerstvo, a još manje udvorička politika stranaka koje više ne mogu da postoje mimo koalicije sa DPS. Zbog toga je put Cdu teži i zahtjevniji, ali je to crnogorska demokratska i građanska politika koja je spremna da mijenja Crnu Goru jačajući njene demokratske institucije i čuvajući njenu orijentaciju prema atlanskim i evropskim strukturama  kaže se u saopštenju.