Za kampanju TO zainteresovano 45 izdavalaca privatnog smještaja

Kampanji „Vaš odmor je u Tivtu“ koji je pokrenula Turistička organizacija Tivat prijavilo se 45 izdavaoca koji su popunili online upitnik, izjavila je našem radiju direktorica Turističke, Danica Banjević navodeći da je kampanji prethodio dogovor sa izdavaocima da bi utvrdili cijenu koju će promovisati.
Cilj kampanje je da lokalnim izdavaocima privatnog smještaja pruže podršku, a ujedno animira i turiste da svoj odmor provedu u Tivtu. Kampanja nudi mogućnost boravka po pristupačnoj cijeni svima onima koji žele da odmor provedu u Tivtu.
U Turističkoj će, kako je navela Banjević, formirati lending stranicu na sajtu Turističke gdje će se naći sve bitne informacije o Tivtu i o tome što Tivat nudi u ovom periodu godine sa informacijama o izdavaocima smještaja koji su se uključili u tu kampanju.
„Svaki izdavaoc imaće svoju online kontakt formu tako da zainteresovani turista može da pošalje upit preko te kontakt forme direktno izdavaocu smještaja i na taj način rezerviše svoj odmor u Tivtu. Očekujemo da će ta stranica biti gotova sutra krajem dana ili najkasnije u ponedeljak“, objasnila je Banjević istakavši da se u kmpanju u narednom periodu može priključiti još privatnih izdavaoca u Tivtu.
Ona je kazala da su i susjedne opštine osmislile neke kampanje, ali niko nije radio sa privatnim smještajem i po jedinstvenoj cijeni nudio odmor.
„Mi smo odlučili da na ovaj način pružimo podršku izdavaocima privatnog smještaja i formiramo jedinstven paket aranžman koji ćemo nakon toga i promovisati. Nama je prioritet domaće tržište, odnosno da pozovemo domaće goste sa sjevera ili centralnog dijela Crne Gore da svoj odmor provedu u privatnom smještaju u Tivtu“, istakla je direktorka TO i najavila da će se taj paket promovisati i u regionu, nakon otvaranja granica, prije svega na tržištzu Srbije koja je među prioritetniom emitivnim tržištima u Crnoj Gori. S obzirom da uz negativan test na koronavirus gosti iz BiH već borave u Crnoj Gori ta kampanja će biti promovisana i na tom tržitu.
U Turističkoj organizaciji su mišljenja da će formirani paket aranžman biti interesantan domaćim turistima jer se potencijalnim gostima nudi boravak u apartmanskom smještaju po cijeni od 20 do 25 eura po danu. To znači da porodica, dvoje odralih i dvoje i djece do 11 godina za 6 noćenja može boraviti u Tivtu po cijeni od 120 do 150 eura. Minimalni boravak je 3 noćenja. U cijenu nije uračunata boravišna taksa.