Laboratorije Instituta za javno zdravlje i druge laboratorije u državi koje se bave PCR dijagnostikom su u posljednja 24 sata registrovale 354 novopozitivna slučaja infekcije korona virusom. Bitku sa koronom izgubilo je još osam osoba u Crnoj Gori, saopštio je IJZ.

Prema posljednjem presjeku Instituta za javno zdravlje u Crnoj giori je  registrovan 301 slučaj koronavirusa. Novi slučajevi su i iz sljedećih opština: Podgorica 162, Bar 52, Nikšić 21, Bijelo Polje 20, Pljevlja 8, Berane 6, Kolašin 5, Plav 4, Mojkovac 4, Rožaje 4, Cetinje 3, Danilovgrad 3,...

Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno pet smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 infekcijom i to kod pacijenata iz Ulcinja (2), Berana, Nikšića i Podgorice, rođenih 1967, 1955, 1939, 1948. i 1951. godine a koje su prijavili OB Bar (2), OB Berane, OB Nikšić i Klinički centar Crne Gore.
U ružičastom oktobru, mjesecu kada se u svijetu kao i u Crnoj Gori obilježava borba protiv kancera dojke i ukazuje na neophodnost redovnih pregleda i samopregleda, NVO „Veritas“ koja okuplja žene iz mnogih gradova naše zemlje oboljelih i liječenih od karcinoma dojke, imala je svoja prva predstavljanja i akcije.
Vakcina protiv sezonskog gripa isporučena je Montefarmu, čija je distribucija počela prema javnim zdravstvenim ustanovama Crne Gore.
Zatvorenici u poluotvorenom odjeljenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija od početka drugog talasa koronavirusa nijesu u mogućnosti da vide porodice i koriste pogodnosti propisane zakonom, kao što je vikend u krugu porodice.
Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 422 uzorka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 112 novopozitivnih slučajeva

Bez obzira na trenutnu epidemiološku situaciju, neophodno poštovanje svih mjera koje donose nadležne institucije a time i rad pod otežanim uskovima, OOCK Tivat ipak redovno ispunjava svoje obaveze i servisira programe koje sprovodi. Sve to ostvariti, njima je komplikovanije nego drugim subjektima kaže sekretar Duško...

U Kliničkom centru Crne Gore danas će početi svi ambulantni specijalistički, supspecijalistički i radiološki pregledi, prema zakazanim terminima, saopšteno je iz te ustanove.
Laboratorije Instituta za javno zdravlje i druge laboratorije u držacvi koje se bave PCR dijagnostikom novog koronavirusa su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 638 uzoraka na novi koronavirusmeđu kojima su ukupno registrovana 168 novopozitivna slučaja infekcije sa SARS-CoV-2.