Crnogorski osiguranici od danas će moći da novu ličnu kartu koriste kao zdravstvenu knjižicu, kazao je za Dnevne novine  direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić.

Prema polsjednjem presjeku Institita za javno zdravlje u Crnoj Gori  je  427 novih slučajeva infoiciranih korona virusom, a u Tivtu  6. Oboljeli po opštinama: Podgorica 114, Nikšić 74, Bijelo Polje 54, Budva 39, Pljevlja 29, Berane 27, Herceg Novi 18, Bar 13, Rožaje 13, Ulcinj 9,...

Iako vakcina protiv korona virusa još nije odobrena, a u fazi ispitivanja je njih više od deset u najpoznatijim svjetskim laboratorijama, Crna Gora je slijedeći preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) uplatila avans od 646.000 eura.
Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa, su od posljednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 2274 uzoraka na novi koronavirus, među kojima je ukupno registrovano 618 novopozitivnih.Od toga 12 slučajeva je iz Tivta.
Crveni krst Crne Gore (CKCG) od 15. marta distribuirao je preko 67 hiljada paketa higijene i hrane za više od 50 hiljada porodica, a kroz 145 godina postojanja te humanitarne organizacije pokazalo se da su građani humani, ali da je važno da humanitarni rad traje tokom cijele godine.
Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1510 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 520 novopozitivnih.

Jedan od glavnih eksperata Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Majk Rajan rekao je danas da bi početak upotrebe vakcine protiv korone trebalo da svijetu pruži značajnu kontrolu nad virusom sljedeće godine. On je kazao da je vrlo moguć život prije pandemije, ali da se mora nastaviti sa...