Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 326 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 39 novopozitivnih slučajeva infekcije. Jedan slucaj je iz Tivta.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 464 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 69 novopozitivnih slučajeva infekcije. Nijedan slučaj nije iz Tivta.

Putem programa za subvencionisanje julskih zarada zaključno sa četvrtkom je isplaćeno ili se nalazi u postupku isplate 2,96 hiljada zahtjeva, u iznosu od 2,52 miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.
Sa Unijom pomoraca dogovorena je dnevna kvota uzoraka koja je prikladna aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, koja ne ugrožava funkcionisanje laboratorije i njene javno-zdravstvene funkcije, imenovanje i koordinator testiranja samo za pomorce tako da se oni testiraju na dnevnom nivou, saopštili su Pobjedi iz Instituta za javno zdravlje.
Na sjednici Državne izborne komisije usvojen je dokument pod nazivom "Tehničke preporuke za održavanje izbora u cilju epidemiološke zaštite birača", koji već duže pripremaju Nacionalno koordinaciono tijelo, Institut za javno zdravlje i DIK.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje registrovale se 69 novih slučajeva inficiranih korona virusom, dok su tri pacijenta preminula. Novopozitivni su upućeni na testiranje iz sljedećih opština: Podgorica 23, Nikšić 17, Bijelo Polje 7, Bar 5, Budva 4, Berane 3, Pljevlja 3, Herceg Novi 3, Ulcinj 1, Kotor...

U Crnu Goru će od sjutra moći da ulaze, bez dodatnih ograničenja, građani Azerbejdžana, Bjelorusije, Kanade, Rusije, Ukrajine i Zimbabvea, saopštilo je Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT).