U Crnoj Gori je tokom posljednja 24 sata registrovano 600 novih slučajeva koronavirusa, od čega u Tivtu 14.. U istom periodu 7 osoba preminulo je od posljedica izazvanih koronavirusom.

U Crnoj Gori su tokom posljednja 24 sata registrovana 643 nova slučaja koronavirusa. U istom periodu još 10 osoba preminulo je od posljedica izazvanih koronavirusom. U Tivtu je 10 novoinficiranih a ukupno aktivnih slučajeva 148. Preminuli su bili iz sljedećih opština: Podgorica (3), Ulcinj (2), Nikšić...

Iz tivatskog Doma zdravlja ističu da je vakcinu protiv koronavirusa moguće primiti isključivo u Domu zdravlja Tivat.
U Crnoj Gori prvom dozom vakcine protiv koronavirusa vakcinisano je 49,5 odsto punoljetnog stanovništva, a revakcinisano 43,8 odsto. Do sada je dato 426.662 doze, prvu dozu primilo je 226.457 osoba ili 36,5 odsto, a drugu 200.205 ili 32,3 odsto ukupnog stanovništva.
Od posljedica infekcije virusom kovid-19 u Crnoj Gori preminulo je pet osoba, a u posljednja 24 sata registrovano je još 626 novopozitivnih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).
Transmisija obolijevanja od korona virusa u crnogorskim školama nije za sada zabrinjavajuća da bi se cijeli školski sistem zatvarao, kazao je direktor IJZCG Igor Galić, za Radio Crne Gore.
Roditelji i članovi porodica djece koja su kontakti oboljelih u vrtićima i školama ne upućuju se u samoizolaciju, a sa djetetom može biti jedan roditelj koji koristi pravo na odsustvo, potvrđeno je portalu Roditelji.me iz Instituta za javno zdravlje, piše portal Roditelji.me.