U Crnoj Gori su u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa preminule tri osobe, a potvrđena su 484 nova slučaja infekcije. U Tivtu je registrovano 17 novooboljelih slučajeva.
Predstavnici hotela Čedi Luštica Bay uručili su finansijsku donaciju upravi Odjeljenja pedijatrije Opšte bolnice Kotor. Skroman novčani iznos obezbijedili su gosti hotela, u humanitarnoj tomboli uoči dočeka Nove godine a Hotel je prikupljeni iznos udvostručio i odlučio da bude upućen najmlađim pacijentima kotorske bolnice.
Crnoj Gori su u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa preminule četiri osobe, a potvrđeno je 419 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Iz Tivta je 16 novih slučajeva.
U kotorskom Domu zdravlja privodi se kraju obuka zaposlenih i testiranje opreme PCR laboratorije najasavremenije generacije, koja će narednih dana početi s radom.

Iako nabavka vakcina nije u nadležnosti Fonda za zdravstveno osiguranje, iz te ustanove kažu da su spremni da, ukoliko za to dobiju zeleno svjetlo, izradom i implementacijom novog servisa eVakcinaCovid-19 omoguće građanima da se prijave za vakcinaciju protiv korona virusa, odnosno izjasne po ovom pitanju,...

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je izrazila razumijevanje prema problemima na koje su joj ukazali predstavnici Saveza “Naša inicijativa”, koji okuplja 20 lokalnih udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju, Milisav Korać i Nataša Anastasov. Na jučerašnjem sastanku dogovoreno je da se prilikom prve izmjene...

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analize i Institutu dostavile rezultate za 1430 uzoraka među kojima je ukupno registrovan 351 novopozitivni", saopšteno je iz IJZ.  U Tivtu je registrovano 11 novooboljelih.
Kineska vakcina Sinofarm u Crnu Goru stiže krajem januara, Ministarstvo zdravlja u završnim je pregovorima i sa ostalim proizvođačima vakcina protiv koronavirusa, ali u resoru Jelene Borovinić Bojović ostaju pri ranijim najavama da imunizaciju počnu sa Fajzerovom vakcinom.

Crna Gora će krajem januara dobiti dovoljne količine Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa. To je dogovoreno tokom današnjeg sastanka između visokih predstavnika ove kineske kompanije i Ministarstva zdravlja Crne Gore....

Zvanični podaci Instituta za javno zdravlje Crne Gore  govore da je izvrsena PCR analiza 1577 slučajeva. Novooboljelih je 425,  a iz Tivta 15.