Od posljedica korona virusa u Crnoj Gori je, u posljednja 24 časa, preminulo osam osoba. Ukupno je dijagnostikovano 365 novopozitivnih, saopštio je Institut za javno zdravlje. U Tivtu ih je 10.

Četrdeset hiljada doza Sputnjik V vakcine stići će danas, a imunizacija ovom vakcinom počeće od subote, najavila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, piše RTCG portal.

Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju će sutra u 10 časova ispred zgrade Vlade Crne Gore održati miran protest pod sloganom „Neka maske padnu“. Pozivaju roditelje, građane, humaniste i udruženja iz Cijele zemlje da im se pridruže.

U Domu zdravlja Tivat danas je vakcinisano ukupno 44 građana, prvom dozom  devet, drugom 18 i trećom 17. Od početka vakcinacije trećom dozom, najviše građana je primilo vakcinu Fajzer danas 11 ukupno 100,  Sinofarm danas četiri, ukupno 22 a AstraZeneca danas dvije a ukupno 11 trećih...

,,U svakom, a pogotovo u zatvorenom prostoru, u kome boravi više ljudi nošenje maske je jedna od najznačajnijih preventivnih mjera koja omogućava efikasno spriječavanje širenja infekcije. Pogotovo kada su svi pod maskama- tada one imaju svoju punu ulogu jer one nisu samo zaštitno sredstvo za onoga ko nosi masku nego imaju veoma značajnu ulogu da spriječi izlazak iz disajnih puteva infektivnim česticama kod nekoga ko je zaražen," ističe pedijatar dr Jovan Raičević.