Ukoliko na TripAdvisor-u ukucate termin „Buregdžinica AS“ moći ćete da vidite ocjenu – čista petica. A ocjena je samo odraz onoga kako se građani i gosti Tivta osjećaju kada je u pitanju ovaj porodični posao, koji već 30 godina diše u Tivtu. Buregdžinica „AS“ je među Tivćanima ipak poznatija kao „Kod Dutea“.

Norveški film The Crossing, u režiji Johane Helgeland, dobitnik je prestižne Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije. The Crossing je dramatičan, uzbudljiv i dirljiv film, koji na djeci prijemčiv način, obrađuje teme Drugog svjetskog rata, izbjeglištva i vjerske netrpeljivosti. U pitanju je inspirativna priča o četvoro odvažne djece, o porodici,...

Od marta 2020-te kada su se počele sprovoditi mjere za zaštitu stanovništva uzrokovane pandemijom COVID 19, vidno se osjeća ugroženost, neodržavanje i opstanak pojedinih elemenata nematerijalnog nasljeđa. Iako zimski karneval nije zaštićen kao element nematerijalnog kulturnog nasljeđa itekako je duboko ukorijenjen u svijest i život stanovnika Kotora. Virus je naveo na dalje razmišljanje o načinu prezentacije i daljeg učešća i života pojedinih manifestacija te se Bokeljska noć 2020-te mogla pratiti putem livestream-a, a ovogodišnji zimski karneval pratiće se preko medija i društvenih mreža, stoji u autorskom tekstu Danijele Đukić, antropološkinje i etnološkinje.
Nakon što je Opština Tivat na svojim društvenim mrežama i u medijima objavila tekst o krateru na Marsu koji već deceniju nosi ime našeg grada to je izazvalo mnoge komentare. Ovaj kuriozitet stigao je i do emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" gdje je popularni voditelj evocirao uspomene davnih dana kada je posjećivao Tivat.
Krater na Marsu prečnika 3.6km, već deceniju nosi ime Tivat, a poseban je kuriozitet da su upravo na ovom krateru primjećene određene sezonske tamne pruge za koje naučnici sumnjanju da su mogući tragovi kretanja vode. Činjenica da na Marsu postoji pojava/krater koja nosi ime Tivat, posebno je zanimljiva sa apekta promocije opštine Tivat.

Uspjeh Beatlesa bez premca nesumnjivo je izgrađen na temeljima koje su postavili John Lennon i Paul McCartney. Iako je povremeno pregršt pjesama poticala iz umova Georgea Harrisona ili Ringa Starra, tek su nekoliko puta sva četiri člana Fab Four-a složili svoje misli kako bi im...

Prvo mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru, u tradicionalnoj kaciji "Ulov mjeseca januara" tivatske kompanije Una, osvojio je Luka Gazivoda sa ulovljenom morunom od 11,7kg.