Testiranje bazične inteligencije u Tivtu u organizaciji Mense Crne Gore održaće se u srijedu 3.  juna sa početkom u 12 sati u prostorijama Srednje mješovite škole "Mladost". Sredstva za testiranje su obezbijeđena od strane Mense i Opštine Tivat.
Sredinom prošle godine u Crnoj Gori je bilo 622.028 stanovnika, pokazuju podaci Monstata. Kako se ističe, u Crnoj Gori na osnovu prirodnog priraštaja na 1.000 stanovnika, broj stanovnika se godišnje poveća za jednog stanovnika. Očekivano trajanje života na rođenju u 2019. godini je 76,7 godina.
Na današnji dan širom Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije proslavljan je Titov rođendan. Slavio se kao Dan mladosti.
Sinocnjim glasanjem za najbolje od najboljih, zavrsena je petonedjeljna igra Mestar o' konopa 2020 kompanije UNA Montenegro i prijatelja. Titulu Mestra 2020 odnio je Boris Radovic iz Kotora, koji je u finalnoj sedmici od konopa napravio brod.
Akcija Jelena#BudiOptimist, i istoimena aukcija koju sprovode Meštri o' konopa i prijatelji, nastavlja se večeras šestim izdanjem, koje počinje u 20 sati. Ova humanitarna akcija oslonila se na "mrežu" od konopa, koju preko 50 učesnika plete već duže od mjesec dana u kreativnom izazovu, a unikatni radovi meštara od konopa, uz još po neku umjetninu, do sada su obezbijedili 6414 eura podrške u borbi za zdravlje, koju vodi naša sugrađanka Jelena Prekajski.

Meštri o' konopa večeras organizuju petu aukciju Jelena#BudiOptimist, akciju kroz koju je do sad obezbijeđeno 5910 eura i more lijepih misli i dobre energije za podršku našoj sugrađanki, Jeleni Prekajski, koja se suočava sa teškom bolešću. I večeras će se u ponudi naći deset radova....

Glasanje o radovima nastalim u trećoj sedmici izazova „Meštar o' konopa 2020“ ponovo je zadalo glavobolju ambasadorima igre, koji ni nakon ponovljenog glasanja o dva trećeplasirana rada nije uspio da odluči, pa iz ovog ciklusa u veliko finale, koje počinje danas, idu četiri takmičara: I mjesto- Staša Ceranić, II mjesto- Boris Radović, III mjesto- Anja Andrić i Dijana Pavićević.
Na današnji dan prije 40 godina, u Ljubljani, u 88. godini umro je Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ i SKJ, čovjek čije su odluke 35 godina presudno uticale na Balkan, Jugoslaviju i Crnu Goru.