Na Trgu od kulture sinoć su u organizaciji NVO "Naša akcija" postavljene umjetničke instalacije, među kojima je i prepoznatljiva Druga klupa od vrata, koja je dio kotorskog pozorišnog festivala za djecu.
Dobitnik specijalne nagrade u igri „Ulov mjeseca, ulov godine“ za mjesec jun, 11-togodišnji Pavle Stanjević iz Krtola koji je ulovio zubaca od 3 kg. ,bio je naš gost u emisiji Radio suncobran i opisao kako je došao do ovog zavidnog ulova :
CMC festival u Vodicama okupio je juče i danas najveća imena regionalne muzičke scene, a među njima je i Tivćanka Nina Petković koja će nastupiti sa svojom novom pjesmom pod nazivom "Predugo".

Pažnju ljubitelja new wave pravca ovih dana privlači jedna izložba u Beogradu. Povodom proslave 40. godišnjice novog talasa, Radio Beograd 202 u saradnji sa Jugotonom organizuje izložbu ′ ′ Tako je talasao NOVI TALAS ′ ′ u RTS klubu, u okviru beogradskog mjeseca fotografije, tradicionalnog...

Evropska unija u Crnoj Gori nastavlja da slavi Dan Evrope tokom cijelog maja. Nakon online Evropskog filmskog festivala, koji je počeo u ponedjeljak, na redu je i već dobro poznata online nagradna igra „EU na dlanu“, dostupna na sajtu www.eunadlanu.me.
Ukoliko na TripAdvisor-u ukucate termin „Buregdžinica AS“ moći ćete da vidite ocjenu – čista petica. A ocjena je samo odraz onoga kako se građani i gosti Tivta osjećaju kada je u pitanju ovaj porodični posao, koji već 30 godina diše u Tivtu. Buregdžinica „AS“ je među Tivćanima ipak poznatija kao „Kod Dutea“.

Norveški film The Crossing, u režiji Johane Helgeland, dobitnik je prestižne Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije. The Crossing je dramatičan, uzbudljiv i dirljiv film, koji na djeci prijemčiv način, obrađuje teme Drugog svjetskog rata, izbjeglištva i vjerske netrpeljivosti. U pitanju je inspirativna priča o četvoro odvažne djece, o porodici,...