Na tivatski aerodrom, danas oko 11,45 sletio je čarter avion iz Kijeva. Stiglo je 153 turista iz Ukrajine, 20 turističkih agenata i najveći ukrajinski turoperator ALF.

Glavna turististička inspektorka Svetlana Šljivančanin kazala je da su plaže na Crnogorskom primorju bezbjedne za turiste, jer o njima, kako je istakla, brine Morsko dobro, zakupci, ali i Turistička inspekcija. Šljivančanin je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) kazala da su zaključeni ugovori između zakupaca...

U hotelu „Chedi“/Čedi u kompleksu Luštica Bay ovog vikenda boravi preko 40 gostiju, rekla je našem radiju menadžerka prodaje u Čediju, Tamara Bjelica. „To prošle godine ne bi bio nikakv uspjeh, ali s obzirom na trenutnu situaciju  je više nego značajan. Interesovanja ima i to nam...

Veliko mi je zadovoljstvo da mogu da najavim otvaranje linije Luksemburg-Tivat, za koju smo se svesrdno zalagali i koja je plod saradnje sa nacionalnom aviokompanijom Luksemburga – Luxair-om. Prvi let će startovati 19. jula i za sad će jednom sedmično prevoziti putnike, rekao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.
Pandemija koronavirusa prvo je pogodila sektor turizma, što je s jedne strane pogubno za ekonomije poput naše, ali može biti i nova, istinska razvojna šansa. Kada je u pitanju razvoj održivog turizma kroz različite oblike turizma posebnih interesa- Crna Gora baštini ogroman potencijal. Ovim potencijalima se kroz svoj 20-godišnji rad bavi strukovna NVO Expeditio- Centar za održivi prostorni razvoj iz Kotora, a najaktuelnije čime su nas zadužili je objavljivanje pet knjiga koje predstavljaju početak edicije "Kulturne rute Crne Gore."
Predstavnici Fonda PIO i Saveza udruženja penzionera potpisali su juče ugovore sa 17 hotelijera, od čega sedam iz Bara, jedan iz Cetinja, tri sa Žabljaka i šest iz Budve, kojima se penzionerima obezbjeđuju povoljniji uslovi za ljetovanje.
"Najvažnije je da sada svi realno sagledamo situaciju u turizmu, od pojedinca, kolektiva, preko opština, do države, pa i globalno. A to je činjenica da u ovom trenutku niko ne može da predvidi šta će se dešavati sutra, a kamoli narednih dana. To je ono što sve nas zabrinjava jer pod takvim uslovima ne možemo ništa da planiramo", rekao je u našem programu Žarko Radulović , drektor CTU i suvlasnik Montenegro stars group, sa kojim smo razgovarali o turizmu u doba globalne zdravstvene krize.

Sajam rukotvorina održaće se danas i sjutra od 9 do 22 sata u ŠC “Kamelija”. Predstaviti će se 25 izlagača a u ponudi su : proizvodi od drveta, pletiva, nakit od drveta, poludragog kamena, žice, gline, šivene torbe, suveniri u dekupaž tehnici, kozmetika na prirodnoj...