Predstavljanje Tivta i Boke kao jedriličarske destinacije krenulo je prirodno, proistekavši iz velikog entuzijazma i vrhunskih rezultata, koje na evropskoj i svjetskoj sceni postižu naši takmičari i njihovi treneri. Danas smo u situaciji da ugostimo međunarodna prvenstva, što nas čeka i ovog ljeta. Ali i da, zahvaljujući zaljubljenicima u vjetar koje okuplja Boka Surfing, pratimo trkalice s dalekih mora kakav je i australijski Skiff 18ft, koji ovih dana plijeni pažnju uzduž i poprijeko Tivatskog zaliva.
Turistička organizacija Tivat i PRÁTTO Consulting d.o.o. organizuju vebinar 3.marta od 10 do 11 sati na temu "Oporavak odgovorno: zašto i kako" (Recovering Responsibly: the Why and the How).
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je, na poziv organizatora virtuelnog turističkog sajma „5th Macedonian Travel Marketplace-Tourism Chalenges and Digital opportunities”, koji se održava 25. i 26. februara, predstavila način implementacije oznake “Safe Travels” u Crnoj Gori, kao primjer dobre prakse.
U Crnoj Gori je u 2020. godini ostvareno ukupno 444. 000 dolazaka turista, što je 83,2 odsto manje u odnosu na 2019. a broj ostvarenih noćenja od 2,59 miliona manji  82,1 odsto, pokazuju podaci Monstata.
Ministarstvo ekonomskog razvoja saopštilo je da je do1.marta rok za prijavu za dodjelu subvencija za turoperatore i za izdavaoce privatnog smještaja o realizaciji turističkih vaučera.

Niskotarifni prevoznik Jet2 započeće sezonske letove iz Londona - Stansted i Mančestera za Tivat tokom ljetne sezone 2022. godine. Te rute su prvobitno planirane da počnu prošle godine, ali su otkazane zbog pandemije koronavirusa. Obje linije biće svečano otvorene 30. aprila iduće godine i obavljaće se dva...