U Tivtu, prema posljednjim podacima Turističke organizacije, boravi 9.350 gostiju što je 6% više u odnosu na isti period 2019.godine. U hotelima bilježe pad od 3%, a u privatnom smještaju porast od 7% u odnosu na '19., saopštili su iz Turističke organizacije. Od ukupnog broja turista, 99...

Na oba crnogorska aeredroma tokom jula opsluženo je oko 218 hiljada putnika, saopštila je pr Aerodroma Crne Gore, Marina Miketić Nikolić i dodala da je podgorički aerodrom tokom ovog mjeseca na 46 odsto u odnosu na 2019., a tivatski na 60 odsto.
"Dani pamidore, maslina i meda", naziv je manifestacije koja će po prvi put biti organizovana u Grblju sutra od 18 sati u Radanovićima .
U Crnoj Gori trenutno boravi oko 167 hiljada turista, a ove sedmice ostvareno je 85 odsto turističkog prometa iz 2019. godine, saopštila je direktorica NTO CG, Ana Tripković Marković.
„Muzika u svitanje“ naziv je koncerta koji Kulturno-zavičajno udruženje Naredak Gornja Lastva tradicionalno organizuje u okviru kampanje „Dani pejzaža,“ ustanovljene 2015.godine zahvaljujući IPA projektu „Baština- pokretač razvoja.“ Pilot područje ovog projekta u Crnoj Gori bilo je poluostrvo Vrmac, koje Opština Tivat i KZU Napredak nastavljaju promovisati kao izuzetan kulturni pejzaž, veoma pogodan za organizaciju različitih kulturnih programa pod otvorenim nebom. Ovog ljeta donekle redukovan program u skladu sa epidemiološkim mjerama, ali je „Muzika u svitanje,“ koncert zakazan za subotu, 31.jul, tek prvi od događaja na koje će Napredak pozvati građane i goste Tivta.

Bela Benišek, studentkinja četvrte godine fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u Radio suncobranu ispričala nam je kako provodi ljetovanje u Tivtu i zašto joj se kod nas dopada: „Divno mi je, trudim se da dolazim svake godine, ali sam sad napravila pauzu od tri...

Ispred ugostiteljskog objekta Ponta by Big Ben na Seljanovu sinoć je održana Fešta od ribe i vina. Za mediteranske zvuke pobrinuo se Fankulo bend dok su se riba, girice, mušlje i vino mogle kupiti po promotivnim cijenama. Organizatori ove manifestacije bili su restorani Big Ben i Ponta by Big Ben.
Na poziv TC Kamelija, Mjesna zajednica Stari grad organizuje manifestaciju "Kotorska pašta" ispred tržnog centra u 20.30 časova.