Imajući u vidu aktuelnu situaciju, koja će najviše uticati na sektor turističkih putovanja, redovno pratimo dešavanja, informacije i predvidjana medjunarodnih eksperata i renomiranih institucija poput Svjetske turisticke organizacije (UNWTO) i Evropske komisije za turizam i putovanja (ETC) kako bi se na adekvatan način pripremili za...

Na sastanku Upravnog odbora NVU Maškarada Tivat, u konsultaciji sa Turističkom organizacijom kao glavnim pokroviteljem, odlučeno je da se otkaže Međunarodni karneval u Tivtu koji je planiran za period 11-14 jun 2020. godine.
Slijedeći preporuke Nacionalnog koodrinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) i njihovih posljednjih mjera, Turistička organizacija Tivat i biro u centru grada neće raditi od ponedjeljka, 30. marta.
Svjetska turistička organizacija objavila je ažuriranu procjenu uticaja COVID-a 19 na međunarodni turizma. Uzimajući u obzir uvođenje ograničenja putovanja širom svijeta, specijalizovana agencija za turizam Ujedinjenih nacija očekuje da će međunarodni dolasci turista u 2020. godini biti smanjeni za 20 do 30 procenata u poređenju sa podacima iz 2019. godine.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, a u skladu s preporukama Nacionalnog koordiancionog tima, hotel Regent Porto Montenegro privremeno je zatvorio svoja vrata u ponedeljak, 23. marta, saopštili su Radio Tivtu iz menadžmenta hotela u nadi da će hotol uskoro biti ponovo otvoren. „Prije zatvaranja menadžment i zaposleni...

Prema podacima Turističke organizacije u Tivtu danas boravi 858 gostiju što je 16 posto manje nego u istom periodu prošle godine.
U cilju sprečavanja širenja virusa COVID 19, Turistička organizacija opštine Tivat od 19.03.2020.g. nastavlja saradom u skraćenom vremenskom terminu  od 9 do 12 sati radnim danima i subotom u turističko informativnim biroima Centar, Porto Montenegro i stručnoj službi.

Tivatski hotelijeri su prema najavama koje su imali početkom ove godine očekivali veoma dobru predsezonu. Međutim, ta slika se promijenila zbog aktuelne situacije sa korona virusom. U hotelu „Pine“ Hotelsko turstičkog preduzeća „Mimoza“, u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionpg tijela, restoran i terasa hotela su zatvoreni,...

"Primjetno je da dolazi do otkazivanja nekih aranžmana za ovaj period i početak aprila ili se pak oni odlažu za drugi dio godine, i turisti se sve više interesuju za otkaznu politiku", rekla je za naš Radio direktorica TO Tivat, Danica Banjević, analizirajući trenutnu situaciju u regionu i Evropi i njeno odražavanje na turistički promet.