Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović telefonski je razgovarao s ministrom vanjskih i europskih poslova u Vladi Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, a po preporuci premijera Andreja Plenkovića - saopšteno je iz HGI.

Imajući u vidu činjenicu da su predstavnici državotvornih partija iskazali spremnost da okupe sve progresivne snage, političke subjekte i pojedince koji su spremni da daju snažan dopinos očuvanju identiteta, suverenosti i neovisnosti građanske i multietničke države Crne Gore, HRS se apsolutno smatra čimbenikom tog bloka,...

Poštovane sugrađanke i sugrađani, Dragi Tivćani, želim najiskrenije javno uputiti zahvalnost za iskazano povjerenje i vaš glas dat HGI. Svim srcem za Tivat. Neizmjerno smo ponosni na vas, jer vaš glas predstavlja glas za dobro Hrvata i svih građana Tivta i Crne Gore,stoji u saopštenju HGI ,koje potpisuje Ilija Janović.
Saopštenje HNV CG objavljeno u medijima 31. avgusta 2020. godine pod naslovom “Kad svom narodu zabiješ nož u leđa i Lovćen plače” očajnički je pokušaj gubitnika da za sopstveni neuspjeh okrivi Hrvatsku reformsku stranku koja je ravnopravno sa HGI-jem učestvovala na parlamentarnim izborima - stoji u saopštenju HRS-a.
"Javno upozoravamo predsjednicu Opštinske izborne komisije Mariju Sijerković da ne podliježe pritiscima svojih DPS koleginica koje od završetka izbora do danas neumorno i bezuspješno preturaju biračke spiskove"- stoji u saopštenju građanske koalicione liste "Narod pobjeđuje".