Prema nedavnom istraživanju beogradske agencije House of win, koje se održalo između 20.6 i 28.6. Hrvatska građanka inicijativa ima podršku od 0,9 posto - saopšteno je iz ove stranke.

Hrvatska građanska inicijativa podržava amandman SDP-a na Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, a kojim se predviđa smanjenje stope PDV-a sa 21 % na 7 % za ugostitelje - kaže se u saopštenju pve stranke.

Na sjednici Skupštine Crne Gore, pod točkom Prijedloga Zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, govorio je zastupnik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović. On se osvrnuo na borbu nadležnih organa protiv Covida - 19 i postignutim rezultatima na tom polju. Većinu svojeg izlaganja...

Namjera koalicije DPS SD BS HGI da smijeni direktora kotorske bolnice dr Ivana Ilića jedna je u nizu besprizornih odluka ove vlasti kojom se šalje još jedna poruka da u ovoj državi stručnost, rezultati, ugled i profesionalno poštenje nijesu preporuka već nepremostiva barijera za obavljanje...

Bokeški Forum najoštrije osuđuje odluku o tome da se jednom vrhunskom čovjeku i stručnjaku kakav je dr Ivan Ilić ne produži mandat na mjestu direktora kotorske bolnice - kaže se u saopštenju ove partije.

Nepotpisani autor priopćenja Hrvatske građanske inicijative koji nastoji polemizirati sa mnom glede mojih tvrdnji da je su čelnici HGI javno pozivali svoje članstvo da glasuje za kandidatkinju HDZa, gđu Kolindu Grabar Kitarović na posljednjim predsjedničkim izborima u RH, 22. prosinca prošle i 5.siječnja ove godine, morao bi znati makar nekoliko stvari - kaže u reagovanju  Siniša Luković,dopisnik Vijesti iz Tivta.

Poštovani građani Tivta, juče ste imali priliku pročitati u medijima da je predśednik opštine Tivat Siniša Kusovac uputio čestitku članovima, glasačima i simpatizerima Demokratske partije socijalista povodom 22. juna, dana kada ta partija obilježava svoj rođendan, koristeći javnu funkciju koju obavlja, grb i pečat Opštine Tivat - kaže se u saopštenju izborne liste „GORAN BOŽOVIĆ – ČASNO I ODGOVORNO ZA BOLJI TIVAT“.
Gospodin Luković ponovno je otkrio smisao svojeg djelovanja - on sve ove godine želi da marginalizira jedinu stranku Hrvata u Crnoj Gori. Pokušava to bezuspješno! Ponajviše je razlog za njegovu nemoć da ostvari cilj nanošenja štete HGI - ju što se tvrdoglavo i neinteligentno, služi notornim neistinama.

Ja Igor Radošević sam kao slobodan pojedinac ušao u Bokeški Forum bez namjere da bilo kome donosim mandate, jer da su me interesovale funkcije, umjesto istine i pravde, puvao bi u istu tugaljivu čorbu u koju vi iz HGI na žalost pušete, stoji u odgovoru...