Nosilac liste grupe birača „GORAN BOŽOVIĆ – ČASNO I ODGOVORNO ZA BOLJI TIVAT“, Goran Božović podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predśednika opštine Tivat Siniše Kusovca zbog, kako je istakao, zloupotrebe službenog položaja, nesavjesnog rada u službi, i povrede ravnopravnosti u zapošljavanju, a sve to zbog masovnog nezakonitog zapošljavanja u Opštini Tivat u kontinuitetu.
„Već smo svjedoci posljedica epidemije koronavirusa i teških socio-ekonomskih prilika, koje će u narednom periodu biti još gore. Neophodno je da program upravljanja lokalnom samoupravom pretrpi ogromne promjene u prioritetima,“ istakla je na predstavljanju novih socijalnih mjera koje predviđa program građanske liste „Narod pobjeđuje“ kandidatkinja za odbornicu u SO Tivat, Sanja Vuković.

Centar za građansko obrazovanje (CGO) ukazuje da je Državna izborna komisija (DIK) kreirala na svom sajtu poseban link - potpisi.dik.co.me. Na tom linku, građani i građanke mogu provjeriti da li se nalaze u spisku podrške bilo koje od potvrđenih izbornih listi za parlamentarne izbore zakazane za 30....

Demokratska partija socijalsita predala je  Državnoj izbornoj komisiji DIK izbornu listu “Odlučno za Crnu Goru DPS  – Milo Đukanović” za parlamentarne izbore koji će se održati 30. avgusta. Nosilac liste je zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković.
Hrvatska građanska inicijativa danas je Državnoj izbornoj komisiji u Podgorici predala izbornu listu za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore pod nazivom „HGI. Svim srcem za Crnu Goru!“-saopšteno je iz ove stranke.