Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović naložio je zatvaranje dječjih igrališta i teretana na otvorenom i urgirao da Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat i Odjeljenje bezbjednosti Tivat maksimalno pooštre kontrolu poštovanja epidemioloških mjera, svako iz svoje nadležnosti - zaključeno je na danas održanom sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Predsjednik Opštine Tivat donio je Naredbu o režimu rada organa i službi Opštine Tivat, u cilju spriječavanja širenja novog Korona virusa. Molimo Vas da ove mjere, uz mjere Instituta za javno zdravlje uzmete u obzir, prilikom donošenja mjera o režimu rada u svim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Opština Tivat.

U Tivtu su od danas pooštrene mjere zbog pogoršane epidemiološke situacije pa će u naredne dvije sedmice raditi samo prehrambene prodavnice i apoteke. Zatvoreni su ugostiteljski objekti, kozmetički i frizerski saloni, teretane a škole su prešle na online nastavu.
Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, situaciju u Tivtu ocjenjuje alarmantnom, a kao posebno zabrinjavajuće ističe informacije medicinskih radnika da se infekcija koronavirusom u nekim slučajevima ponavlja, saopšteno je jutros iz Službe predsjednika opštine.
Na današnjoj pres-konferenciji predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i potpredsjednik Goran Božović govorili su o organizaciji rada u Dnevnom centru za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju. Kako je istaknuto, direktorica te ustanove Snežana Matijević dala je ostavku na funkciju koju je obavljala od prošle godine.
Na poziv ambasade Narodne Republike Kine u Crnoj Gori i Vlade provincije Liaoning, Opština Tivat učestvovala je na petom samitu lokalnih lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji se održao u petak 5. februara. Potpredsjednik Opštine Tivat Vladimir Arsić prisustvovao je sastanku čiji organizatori su bili provincija Liaoning i grad Šenjang, a koji se zbog situacije sa COVID-19 ove godine održao online.
Izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za objekte do 3000 kvadrata​ bruto građevinske površine, izuzev hotela, odnosno turističkog naselja sa četiri ili pet zvjezdica i turističkog rizorta, ostaje u nadležnosti lokalnih samouprava.