Javne predškolske ustanove u Crnoj Gori danas počinju sa radom, nakon što su bili zatvoreni zbog epidemije korona virusa.
Javne predškolske ustanove u Crnoj Gori sjutra počinju sa radom. Prema riječima direktorice vrtića Bambi, Katarine Hercegovac, tivatski vrtić je spreman za prijem djece.
Upis učenika u srednje škole u Crnoj Gori počeće 29. juna elektronskim putem, a mjesta ima za 8.000 učenika.

U skladu sa mjerama donijetim od strane Nacionalnog koordinacionog tijela, učenici vrtića medjunarodne škole u tivtu od danas su u školskim klupama. KSI Montenegro je privatna obrazovna ustanova koja u svom sastavu ima vrtić, osnovnu, srednju školu i učenički internat. Od 16.marta program se u školi...

Naše sugrađanke, Katarina i Nikolina Višić, su mlade multitalentovane djevojčice kojima je period vladavine korona virusa protekao vrlo osmišlejno i ispunjeno nimalo ne ograničavajući njihovu vrcavu kreativnu energiju koja je stalno "u pripravnosti", čekajući da se oslobodi.

U JU Muzička škola Tivat, danas putem online platforme www.muzickaskola.me, počinje upis i traje do 9.juna. Učenici mogu pohađati devetogodišnji, šestogodišnji i program koji traje 3 godine. Nakon slanja prijave roditelji će dobiti informaciju o terminu provjere sluha i ritma djeteta. Provjera će se realizovati od 10....

Javne predškolske ustanove počinju da rade od četvrtka, 4. juna. Privatne predškolske ustanove mogu početi rad od 1. juna, ukoliko su ispunile sve uslove i preporuke Instituta za javno zdravlje, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.
Elektronski upis u sistem obrazovanja ne bi trebalo da obeshrabri pripadnike RE populacije, jer je obezbijeđena podrška pri upisu, kroz pomoć koju će pružati obrazovni sistem, odnosno saradnici u socijalnoj inkluziji, nevladine organizacije koje se bave pitanjima pripadnika romske i egipćanske populacije.

Prvi dan eksterne provjere znanja učenika iz predmeta Crnogorski/srpski- bosanski i hrvatski jezik je sutra, 27. maja, a učenici su u obavezi da budu u školskom dvorištu u 11 sati, kada će prema rasporedu početi ulazak u kabinete. Predviđeno je da odjeljenja IX-1 i IX-2 koriste...