U prvi razred Osnovne Muzičke škole upisano je 40 učenika, 35 u centralnoj školi, a 5 u područnom odjeljenju u Radovićima. Po prvi put ove godine upis se radio online i protekao je bez bilo kakvih problema i posebnih zahtjeva od strane roditelja, kazala je...

Zabavom u hotelu „Kamelija“ tivatski polumaturanti, učenici završnih razreda OŠ Drago Miliović i Branko Brinić, sinoć su proslavili malu maturu. Šest odjeljenja devetog razreda OŠ „Drago Milović“ i jedno OŠ „Branko Brinić“, njih 159 polumatursko veče provelo je sa svojim školskim drugovima, drugaricama, njihovim učiteljima i...

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao je danas konkurs za upis 3.506 studenta u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/2021. godinu, koji se finansiraju iz budžeta. Na 19 fakulteta UCG, studenti će moći da odaberu jedan od 64 studijska programa.
Univerzitet Crne Gore je u najnovijem rangiranju koje je obuhvatilo najbolje svjetske univerzitete mlađe od 50 godina, svrstan u kategoriju 351-400.“Ovaj izuzetan rezultat dolazi nakon što je u septembru 2019. objavljeno sveobuhvatno Times Higher Education rangiranje na kojem se, po prvi put, našao i Univerzitet Crne Gore”, saopšteno je iz UCG.
U OŠ“Drago Milović“ zadovoljni su uspjehom đaka na kraju nastavne 2019/2020. godine. Srednja ocjena je 4,24 a ocijenjeno je 1229 učenika od III do IX razreda. „Moramo biti zadovoljni, čak i prezadovoljni, kako samim rezultatima tako i načinom na koji je nastava odvijana.

Upis u I razred učenika srednje škole počeće u ponedeljak, 29.juna, a vršiće se elektronski preko platforme www.upisi.edu.me  .  Ministarstvo prosvjete objavilo je Konkurs za upis u I razred srednje škole, putem kojeg se učenici mogu informisati o opštim uslovima, kriterijumima za upis i ponudama srednjih...

U okviru akcije “Mi stvaramo lidere”, u dvorištu JU Srednje mješovite škole /SMŠ/ “Mladost” u Tivtu postavljen je bilbord sa fotografijom uspješnih tivatskih srednjoškolaca, koji su u određenim oblastima ostvarili izuzetne rezultate i nosioci su najprestižnijeg državnog priznanja, diplome “Luča”, za 2019/2020 godinu.

Akciju sprovodi, četvrtu godinu za redom, Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat u saradnji sa SMŠ ,,Mladost”, sa ciljem promovisanja uspješnih mladih ljudi iz Tivta.

Povodom gorućih problema i izazova sa kojima se suočava OŠ Drago Milović- manjkom prostora i predloženim organizacionim reformama baziranim na rezultatima interne evaluacije rada nastavnog kadra, juče je održan sastanak Savjeta roditelja sa direktorom Ustanove, Predragom Šušićem.