Projekat #UčiDoma izuzetno je zahtjevan, a napor koji ulaže cjelokupan obrazovni sistem, kako bi se održao kontinuitet nastave, vrijedan je  podrške“, ocijenio je predsjednik Mensa-e za Crnu Goru, Marko Lakić.
Nijesmo bili svjesni s kakvom snagom raspolažemo upravo do ovog trenutka. Uči doma je fenomenalan koncept u tom smislu i pokazao je snagu koju prosvjeta ima a koju obično ne stavlja u prvi plan. Bilo je nevjerovatno iskustvo učestvovati u tome, kazala je profesorica književnosti i jedna od nastavnica u projektu Svetlana Jovetić Koprivica.
Najveća vrijednost #UciDoma projekta, pored naravno prenošenja znanja i informacija, jeste upravo činjenica da je ujedinio javnost i još jednom pokazao da se i iz loših situacija može izroditi nešto dobro: ogromno zajedništvo i međusobna podrška, poručuje u razgovoru za Vikend novine ministar prosvjete Damir Šehović.

Učenici OŠ Drago Milović, u trećem klasifikacionom periodu, postigli su prosječnu ocjenu 3,66, odnosno ostvarili su vrlodobar uspjeh. Od 1618 učenika OŠ Drago Milović, s obzirom na činjenicu da se ne ocjenjuju brojčano učenici prvih, drugih i trećih razreda, ocjenjeno je 1021 učenik. Od tog broja odličan...

Učenica II razreda Srednje muzičke škole Tivat, odsjek trombon iz klase profesorice Martine Vuksanović dobila je I nagradu na Internacionalnom „online“ takmičenju. Muzička škola Tivat pokrenula je nastavu na daljinu, a da učenici vježbaju i postižu rezultate i u vrijeme korona virusa potvrđuje Martina, koja je...

Svi akademski i administratvni kapaciteti Pravnog fakulteta usmjereni su na kreiranje novih mogućnosti kontinuirane i blagovremene komunikacije sa studentima, zavisno od brojnosti grupa, karaktera predmeta i sličnih parametara, saopštila je Dekanica Pravnog fakulteta Aneta Spaić.
Srednje stručne škole daju svoj maksimum kako bi odgovorile izazovu učenja na daljinu, te su, samo za prvu nedjelju koncepta učenja na daljinu #UčiDoma pripremile preko 250 video materijala, a u ovom trenutku taj broj dostiže i oko 350 video časova, kojima je pokriven veliki dio nastave.