Redakciji Pobjede požalilo se nekoliko profesora tvrdeći da su se pojavile glasine da Ministarstvo prosvjete od septembra planira da im smanji plate za čak 20 odsto zbog krize koju je izazvao korona virus, ali su iz resora Damira Šehovića kategorični da to nije tačno.
Obrazovni sistem priprema se za redovan početak školske godine, što bi trebalo da čine i roditelji i đaci, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, a prenosi portal roditelji.me. Oni će u narednim danima komunicirati sa Institutom za javno zdravlje, kako bi dobili potvrdu takvog stava.
Genomičar, profesor molekularne biologije na Univerzitetu u Španiji i Kanadi i gostujući profesor na beogradskom fakultetu Miodrag Grbić, gostujući u Radio Suncobranu upoznao nas je sa arheološkim istraživanjima, čime se trenutno bavi u Boki.Grbić se osvrnuo i na pandemiju virusa koja je paralizovala cijeli svijet.

“Izuzetno sam ponosna na cjelovečernji koncert u Starom gradu na kojem sam učestvovala, zato što nije uobičajno da odmah nakon srednje škole dobijete poziv za nastup i to sa  tri profesora, među kojima je bila i moja predmentna profesorica, Milica Milanović, a nastupila je takođe...

Kakvi su planovi Ministarstva prosvjete za školsku 2020/21 u kontekstu aktuelne situacije sa epidemijom koronavirusa? Da li su tačne informacije da se krenulo u adaptaciju nedostajućih učionica u OŠ Drago Milović kako bi se zadovoljio minimum prostora za 1700 učenika? Kakvi su planovi Uprave škole...

U Knightsbridge Schools International Montenegro, internatskog tipa, osim crnogorskih državljana, obrazuju se i učenici sa različitih strana svijeta. Škola ima oko 100 učenika, a u periodu prvog talasa epidemije koronavirusa u Crnoj Gori u Internatu međunardone škole boravila su četiri učenika, Luka iz Srbije, ...

Ako ne računamo srednjoškolski program koji se realizuje primarno za štićenike Resursnog centra za sluh i govor u Kotoru u okviru te ustanove, u Boki samo u Herceg Novom postoji srednja zanatska škola za zanimanje frizer koja tek svake treće godine upisuje jedno odjeljenje budućih frizera. Škole nemamo, ali imamo našu sugrađanku Anitu Nikolić, koja je u najmanju ruku veoma neobična majstorica frizerka.
Na osnovu preporuka medjunarodne koordinacije Mladih ekoreportera, plasmana na nacionalnom takmičenju, tematike kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora, NVO “EKOM”, kao nacionalni operater programa, odredila je devet radova za medjunarodni konkurs “YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT 2020”, koji će krajem jula biti poslati na žiriranje u Kopenhagen. Rezultati će biti objavljeni sredinom septembra ove godine.
Nizu nagrada sa raznih takmičenja mlada talentovana Tivćanka, Doris Deković, učenica naše Muzičke škole, dodala je nedavno još jednu vrijednu koja joj je stigla direktno iz Beča. Prvo mjesto u svojoj kategoriji na Međunarodnom takmičenju pijanista “Franc Šubert” dodjelio joj je žiri koji su činila velika pijanistička imena poput Marte Agrerić, Jevgenija Kizina i Danijela Barenboina.