Elektronski upis u sistem obrazovanja ne bi trebalo da obeshrabri pripadnike RE populacije, jer je obezbijeđena podrška pri upisu, kroz pomoć koju će pružati obrazovni sistem, odnosno saradnici u socijalnoj inkluziji, nevladine organizacije koje se bave pitanjima pripadnika romske i egipćanske populacije.

Prvi dan eksterne provjere znanja učenika iz predmeta Crnogorski/srpski- bosanski i hrvatski jezik je sutra, 27. maja, a učenici su u obavezi da budu u školskom dvorištu u 11 sati, kada će prema rasporedu početi ulazak u kabinete. Predviđeno je da odjeljenja IX-1 i IX-2 koriste...

Danas je zvanično počeo i elektronski upis u vrtiće, a procedura je više nego jednostavna, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović.
Oko 5.000 studenata neće plaćati osnovne troškove ishrane i smještaja u domovima za junski rok, a što su bili njihovi ključni zahtjevi prema Ministarstvu prosvjete, saopštio je ministar Damir Šehović.
Konkurs za prijem mališana u JPU ,,Bambi“ za šk.2020/2021. god. biće otvoren sjutra i trajaće 15 dana. Upis će se vršiti elektronskim putem, preko web adrese www.upisi.edu.me.
Samo u prvih pet dana e-upisa u osnovne škole, prijavljeno je više od 70% prvaka, saopštila je Marina Matijević, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije u Ministarstvu prosvjete.
Vrtić Bambi je nakon prekida rada zbog epidemije koronavirusa, pokrenula akciju #igrajdoma u okviru koje su vaspitači na fejsbuk profilu vrtića objavljivali razne igre, eksperimente koje su djeca sa roditeljima mogla da prate i da prave doma.

Zahvaljujući Sandri Stošić domaćici u Međunorodnoj školi u Tivtu zavirili smo u školski vrt/ baštu protkanu ljubavlju. Baštu posebnu i po tome što u njenoj kreaciji učestvuju i učenici škole, kazala nam je Sandra koja mnogo voli svoj posao. Škola internatskog tipa posjeduje baštu u kojoj...

Služba zaštite i spašavanja danas je ugostila učenike koji su pobijedili na konkursu na temu "Vatrogasci". Drugu godinu za redom SZS organizuje likovni i literarni konkurs, a nadaju se da će ova lijepa akcija prerasti u tradiciju.
Mnogo je razloga što biti vatrogasac nije nimalo lak posao, što je vrlo opasno i odgovorno zanimanje a mi djeca im se možda na ovaj simboličan način, dakle slikanjem na temu “Vatrogasac”, možemo zahvaliti za sve ono što rade za nas”, rekla je u našem programu Teodora Barbić prvonagrađena u katergoriji od 6. do 9. razreda, na likovno- literarnom konkursu. “Tema konkursa mi je bila zanimljiva posebno zato što je moj tata komandir Službe zaštite i spašavanja a i zato što je inače ova služba veoma važna za zaštitu građana i imovine i našu bezbjednost uopšte.”