Autorka knjige „Moj Imaginarijum“ ilustratorka i dizajnerka, Iva Ivanović  organizatorka likovnog konkursa za djecu na  temu da djeca osmisle svog Prirodnjaka obavjestila je NVO „Književnu omladinu Tivta“ da je kreativni i maštoviti rad članice Hane Marković osvojio prvo mjesto na konkursu.
,,Kada su programi omladinske politike za obrazovanje mladih u pitanju, odnosno neformlano obrazovanje - neumorni smo. Ni ljetnji raspust, ni školske aktivnosti nas mnogo ne remete u tome, čak šta više mi smo opština koja je prva imala nacionalno podržan Omladinski klub Tivat čiji smo bili incijatori zajedno sa Opštinom Tivat, tako da smo već tada pokazali da su mladi Tivta aktivni i da imaju šansu da se uključe u sferama njihovog interesovanja“, istakla je gostujući u emisiji Radio suncobran Iva Gopčević Čelanović, predsjednica NVO Kreativni centar Tivat.
U okviru završne faze projekta „Ne stavljaj pod tepih“ koji se bavi prevencijom vršnjačkog nasilja u osnovnim školama žiri je proglasio najuspješnije literarne stvaraoce na konkursu „Svako ima svoju priču“.
Dječiji savez Tivta biće, po tradiciji , i ovog ljeta učesnik pratećeg programa Kotorskog festivala pozorišta za djecu, potvrđeno je juče u ovoj NVO. Na Ljetnjoj pozornici u Starom gradu, 9.jula veče od 21 sat, publika će imati priliku da uživa u bogatom sadržaju dramsko-muzičkog dogadjaja pod nazivom "Maštanjima nikad kraja".

Organizovanjem radionice pod vođstvom kliničkog psihologa Maruške Drašković iz Kotora, Evropski dom Tivat danas je započeo drugi dio projekta “Pomoć i djeci i roditeljima“, koji finansira Opština Tivat u iznosu od 2976 eura. Projekat je započeo prvog juna, a trajaće ukupno sedam mjeseci, do 31. decembra. Pored...

U društvu umjetničkog rukovoditelja KUD Boka, Vidaka Božovića i još troje starijih članova društva, tridesetak tivatskih mališana boravilo je od 19-23. juna u albanskom Draču, gdje su učestvovali na XI internacionalnoj smotri folklora Durres Fest.

Na redovnoj godišnjoj skupštini Evropskog doma Tivat, koja je ujedno bila izborna, za predsjednicu organizacije ponovo je izabrana Marijana Mišić Škanata. Ona je podnijela Finansijski i Izvještaj o radu u 2020. godini, kao i Program rada u 2021. godini. Evropski dom prošle godine prihodovao je 3056...

NVO „Veritas“ CG je Udruženje žena oboljelih i liječenih od karcinoma. Osnovano je u decembru 2019 kao humanitarna, dobrovoljna, nevladina i neprofitna organizacija. Cilj je pružanje psihološke i psihosocijalne podrške ženama oboljelim od malignih bolesti.
Devet organizacija civilnog društva koje se bave radom medija uputile su danas Vladi, Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, Skupštini i poslaničkim klubovima zajedničku Inicijativu za hitne izmjene Krivičnog zakonika, u cilju bolje zaštite novinara-pišu Vijesti.