Na gradilištu novog kraka Regionalnog vodovoda Crngorsko primorje od Tivta prema Herceg Novom u tivatskom naselju Opatovo, juče i danas je ponovo došlo do ekološkog incidenta gdje su izvođači radova ispumpavali u more podzemne vode i blato iz rova u kojem treba da polažu vodovodne cijevi. Kako je navedeno, radovi koje izvodi podgorička firma Hidrocop, vrše se ispod nivoa mora.
Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 15. do 16. jula 2020. godine, pokazali su da je na 91,0% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 4,5%  lokacija dobrog, dok je na 4,5% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima veoma dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.
Strastvena zaljubljenica u prirodu i životnu sredinu, Lidija Franović  naša sugrađanka iz Krtola bila je gošća u današnjem „Radio Suncobranu“. Sa Lidijom smo, između ostalog razgovarali o ekologiji, akcijama čišćenja i zaštiti životne sredine.
Porodica Filip iz Tivta, juče je organizovala tradicionalnu porodičnu ekološku akciju. U akciji čišćenja podmorja na Seljanovu Maji i Borisu pomogli su sinovi Aleksandar i David, a prikupljeno je 50 kilograma otpada.

Društvo maslinara Boka, obavještava svoje članove i ostale maslinare da je, Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, dala preporuku za HITNO sprovođenje mjere zaštite masline od maslinine muve, tretiranjem hemijskim preparatima na bazi fosmeta (Imidan 50 WG) ili na bazi dimetoata (Perfektion, Cromogor). Više informacija na sajtu...

Šnjuri na 20 metara od kraja na Muo, jata sardela, hobotnice od kila koje se opuštaju u plićini, stotine kila cipola koje samo treba opasati, jedna prelijepa morska kornjača koja se baškari u Stolivu- da li su ovo direktni rezultati uticaja korona virusa na morski ekosistem ili je posrijedi prirodni ciklus uslovljen faktorima van uticaja čovjeka?