„Ekološki i agroturizam nije agresivan već tehnički zelen i usmjerava inicijativu ka tzv. zelenim poslovima“, rekla je u našem programu Patricija Pobrić iz NVO „Naša akcija“ koja je nedavno započela realizaciju projekta „Eko Agro klaster – Boka Bay“. „Mnogi stranci dolaze i žive u Boki...

Evropski dan parkova obilježava se danas. Tim povodom je ulaz u svih pet crnogorskih parkova besplatan, a ovogodišnja kampanja će biti organizovana online pod sloganima  #ParkoviZaZdravlje, Zdravi parkovi, zdravi ljudi.
U akvatorijumu između rtova Opatovo na tivatskoj i Sveta Nedjelja na hercegnovskoj strani zaliva, jutros oko 10 sati pojavila velika mrlja sa prljavštinom koja sadrži otpadne vode, ali i polen i prašinu. Mrlja se kretala iz pravca tjesnaca Verige prema obali Tivatskog zaliva, pišu Vijesti.
Naši mali domaći poljoprivredni proizvođači pomogli su značajno tokom kompletne situacije sa koronavirusom i dostavljajući proizvode na kućni prag potrošačima, uz puno poštovanje mjera epidemiološke prevencije.
„Kupujmo zdravo! Kupujmo domaće! Pomozimo i sebi i drugima i iskoristimo veličinu naše države kako bi sa svakim proizvodjačem imali lični i iskren odnos!“- stoji u opisu FB grupe „Kupujmo domaće- podržimo male proizvođače hrane u Crnoj Gori“. Donosimo razgovor sa Ivanom Boškovićem, jednim od pokretača inicijative.
Cikas palma, u narodu poznata kao kraljevska palma stara 50 godina koja je krasila dvorište tivatske Pošte, danas je presađena kod kružnog toka ispred zgrade stare Opštine.
Da nije trenutne situacije sa pandemijom, Botanička bašta SMŠ Mladost bi ovih dana bila posebno obogaćena novim sadnicama uz zalaganje profesorice Zorane Grubišić i njenih učenika, članova eko sekcije. I pored toga ova oaza zelenila u školi, projekat koji je bio jedan od prvih u Crnoj Gori tog tipa, se ipak dopunjava i uređuje zahvaljujući profesorici biologije, velikoj zaljubljenici u cvijeće i biljke.
Kako bi Crna Gora pokazala ozbiljnost u procesu pristupanja Evropskoj uniji i dostizanju nulte emisije do 2050. godine, mora da uskladi i koordinira svoje energetske i klimatske politike, saopšteno je iz Green Home-a povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.