Nanjeskaj se i prihvati izazov, poručuje tivatska kompanija UNA Montenegro. U vrijeme od distanci, UNA poziva na druženje, kreativnost i takmičenje. Kako kažu, malo off, a malo i online. Meštar o' konopa je nagradni konkurs otvoren za sve građane Boke, a u promociji ove sjajne ideje Uni će uz jedriličarske klubove i kreativne ambasadore s velikim zadovoljstvom pomoći i Radio Tivat, koji ovim povodom pokreće rubriku “Tiramola: Meštar o konopa 2020.” U nastavku otkrijte o čemu je riječ.
Uz odgovarjuću opremu i potrebno rastojanje koju je neophodno držati u aktuelnim mjerama zaštite od novog virusa, radnici službe "Zelenilo" tivatskog Komunalnog rade uobičajne aktivnosti koje ovo godišnje doba donosi u većoj mjeri i čije bi izostajanje bilo kasnije nadoknadivo .
Podaci sa automatskih stanica za praćenje kvaliteta vazduha u okviru državne mreže pokazuju da je u južnom regionu, primorska oblast gdje se stanice nalaze u Baru i Kotoru, kvalitet vazduha bio veoma dobar i da nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti nijednog polutanta.

U čast prvog sastanka svjetskih eksperata za energetiku koji je održan 5. marta 1998. godine u Austriji, na kome se razgovaralo o energetskoj krizi u svijetu i njenim mogućim rješenjima, obilježava se Svjetski dan energetske efikasnosti.

Solila su jedan od najboljih primjera upravljanja prirodnim dobrima u Crnoj Gori. Nalazeći se na transbalkanskoj ruti, nude siguran odmor pticama selicama. Tako je bilo i proteklog vikenda.
Rano nedjeljno jutro, na iznenađenje svih građana, počelo je uklanjanjem poslednjeg primorskog bora-pinije iz nekadašnje bašte hotela „Mimoza“ na gradskoj rivi u Tivtu.

Iz Morskog dobra su saopštili da su na Solilima započeli novi projekat. Učenici kotorske Gimnazije počeli su posmatranje ptica. Oni će u periodu od februara do maja pratiti stanje i brojati ptica u rezervatu. Tokom boravka protekle sedmice u rezervatu, đaci su strpljivo posmatrali ptice i...