Povodom Svjetskog dana reciklaže koji se obilježava 18. marta, Komunalno preduzeće Kotor doniraće platnene kese tj. cegere našim građanima koji tokom mjeseca marta na blagajni preduzeća plate mjesečni račun za odvoz otpada, kaže se u saopštenju.
Radnici službe Zelenilo tivatskog Komunalnog zasadili su danas na Ponti Seljanovo jednu od tri planirane sadnice tamarisa na mjestu gdje je ranije nepoznati i nesavjesni počinilac posjekao višegodišnje veliko stablo ove atraktivne vrste drveta.

Institut za biologiju mora Univerziteta Crne Gore trebalo bi i predstojeće sezone, u periodu  od 1. maja do 31. oktobra, da realizuje praćenje sanitarnog kvaliteta morske vode na 110 kupališta, navodi se u Odluci Komisije za sprovođenje postupka javne nabavke koji je raspisalo Javno preduzeće...

Morski talasi su ogroman, ali nedovoljno iskorišćen energetski potencijal, ocijenila je predstavnica kompanije Sigma energy, Isidora Šašić, na sjednici Odbora Udruženja energetike i rudarstva Privredne komore (PKCG).
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore završilo je adaptaciju i uređenje pješačke staze, u dužini od 75 metara, i prostora oko vidikovca Solila u Opštini Tivat.
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore (JPMDCG) izvršilo je postavljanje crveno-bijelih bova u cilju obilježavanja granice Posebnog rezervata prirode "Tivatska solila" na moru.
Bernard Šo je još 60-ih, diveći se ljepoti Boke, istakao da njena obala, jedinstven spoj prirode i čovjekovog smjernog uklapanja u njene datosti, nikada ne smije postati rivijera. Sem što smo je doveli u tu opasnost, prijetimo i da je pretvorimo u parkiralište za brodove, ili je situacija ipak pod kontrolom?- slušajte danas od 13:15h u četvrtom izdanju istraživačkog ciklusa Luštravanje MORA na temu „Luke, lučice i marine u Boki Kotorskoj- realizovani i planirani projekti.“
Obalna infrastruktura u Boki je sistem koji nastaje vjekovima, te predstavlja integralni dio kulturnog predjela, koji je Prirodno i kulturno-istorijsko područje Kotora svrstao u nasljeđe čovječanstva, prepoznato na listi svjetske baštine UNESCO. U okviru ciklusa Luštravanje MORA, o obali Kotorskog-risanskog basena, i bafer zone zaštićenog područja- ostatka Bokokotorskog zaliva, govorimo baveći se Pontama i mandraćima- tradicionalnom i modernom gradnjom i uticajem na ekosistem zaliva.
Nacionalni parkovi Crne Gore odabrali su najmaštovitije dječje radove u okviru likovnog takmičenja koje je organizovala Služba za promociju, edukaciju i turizam u cilju obilježavanja Svjetskog dana vlažnih staništa.