Akvarijum “Boka”na šetalištu Plagenti u Kotoru, prvi javni akvarijum u Crnoj Gori, od danas je otvoren za posjetioce u okviru Instituta za bilogiju mora.
Tokom proteklog vikenda (4, 5. i 6. jun) na Orjenu, kod planinarskog doma „Za Vratlom“ (1160 m), održan je 22. Orjenski maraton, sa oko 100 učesnika, planinara, šetača, ljubitelja planinskog trčanja i planine uopšte,saopštili su danas iz PK Subra.
U okviru obilježavanja Dana zaštite životne sredine, Dječiji savez Tivta i modni klub „Da Qui “ jutros u 10 časova priredili su ekološku akciju i druženje u Velikom gradskom parku. Dvije tivatske NVO povodom ovog, ali i drugih sličnih datuma, po tradiciji poklanjaju sadnice zelenim površinama u gradu. Poklonili su Gliciniju, popularno Plavu kišu koju su učenici Osnovnih škola „Drago Milović“ i ,,Branko Brinić” sa radnicima službe ,,Zelenilo“ zasadili u Velikom gradskom parku pored prošle godine zasađene sadnice iste vrste u sličnoj akciji ovih udruženja.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana životne sredine, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma će u subotu 5. juna  organizovati akciju čišćenja morskog i obalnog područja Risanskog zaliva.
Opština Tivat je izvršila nabavku sadnica koje će „Komunalno“ d.o.o. Tivat tokom narednih dana zasaditi na prostoru Velikog gradskog parka. Ova aktivnost dio je obilježavanja Evropskog dana parkova (24. maj). Nabavljeno je po deset sadnica fejoe (Feijoa sellowiana Berg.) i drijena (Cornus mas L.), kao i pet sadnica eleagnusa (Elaeagnus x ebbingei).
Direktorat za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma (MEPG) je nakon izvršene inspekcijske kontrole naložio uklanjanje nelegalno dograđene ponte na Kalardovu o trošku investitora, kao i zabranu radova na lokaciji Waikiki na Seljanovu, jer je investitor radove izvodio bez zakonom predviđene dokumentacije.
Panel diskusija na temu zaštite životne sredine projekta YOUth drive biće održana danas u 10 sati u hotelu Cattaro u Starom gradu, saopštavaju iz NVO „Naša akcija”.