Tivatski prvaci dobili su danas svoje drvo generacije u Velikom gradskom parku uz pomoć službe "Zelenilo" tivatskog Komunalnog koja je nabavila i zasadila sadnicu za najmlađe školarce. Ovo je tradicionalna akcija u sklopu manifestacije Dječija nedjelja koju tokom druge sedmice oktobre kroz različite programe organizuje Dječiji savez Tivta.
Opština Tivat je sprovela javnu raspravu o Nacrtu Programskog zadatka sa elementima UTU i Odluci o pristupanju izgradnji lokalnog objekta od opšteg interesa- javne garaže u obuhvatu DUP‐a Tivat Centar. Cilj je rješavanje pitanja parkiranja u centru, ali je po ocjeni stručnjaka zaštite i planiranja prostora lokacija postojećeg parkirališta uz Ljetnjikovac Buća potpuno neprimjerena za izgradnju ovakvog sadržaja.
Svjetski dan životinja ili Svjetski dan zaštite životinja međunarodni je dan koji se obilježava 4. oktobra svake godine, posvećen pravima životinja i njihovom blagostanju, s posebnim naglaskom na odnosu čovjeka prema ostalim životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji.
“Požar koji je izbio oko 13 sati na lokaciji Grabovac stavljen je pod kontrolu”, kazao je za naš radio komandir tivatske Službe zaštite i spašavanja Milorad Giljača, istakavši da sumnjaju da je uzrok požara ljudski faktor.

Po prijavi građana aktivistima građanske inicijative Stop krivolovu da se u marini Porto Montenegro u Tivtu već duže vrijeme nelegalno postavljaju vrše i tako vrši nezakonit izlov ribe, službenici UP sektora Granične Policije, stanice II Tivat u subotu, 25.septembra, izašli su na teren i uz...

Vlada Crne Gore je sredinom ovog mjeseca donijela Odluku o proglašenju zaštićenog područja Park prirode “Katič”. U pitanju je drugo zaštićeno morsko područje u Crnoj Gori nakon proglašenja zaštite Parka prirode Platamuni na pučinskoj obali Boke Kotorske u aprilu ove godine. Ali, to je tek prvi korak u cilju suštinske zaštite biodiverziteta ovih lokaliteta.
U akciji čišćenja obale povodom Međunarodnog dana, tivatski volonteri su juče sakupili 26 vreća otpada, ukupne težine 155kg.
Akcija čišćenja obale kao dio Evropske nedjelja mobilnosti, jutros je počela kako je i planirano, u 10 sati, prema riječima koordinatora Borisa Filipa.

Evropska nedjelja mobilnosti, koja je u Tivtu formalno završena 22. septembra, biće praktično nastavljena sutra akcijom čišćenja obale. Ova akcija, planirana na Međunarodni dan čišćenja obala, koji se obilježava treće subote u septembru, odložena je prošle subote zbog loših vremenskih uslova. NVO Zero Waste Montenegro...