Imajući u vidu da kupališna sezona traje do 1. oktobra, te da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji u odnosu na KOVID 19 od strane nadležnih zdravstvenih organa procjenjena kao veoma nepovoljna, sve zakupce kupališta još jednom upućujemo na obavezu pridržavanja propisanih mjera i preporuka za organizaciju kupališta, poručuju iz JP Morsko dobro.
Međunarodni dan čišćenja obala zaposleni hotela “Regent” i kompanije “Adriatic Marinas” – Porto Montenegro obilježiće čišćenjem plaže Plavi Horizonti sa NVO “Naša akcija” i poteza Petrovići sa porodicom Filip u subotu, 19.septembra u 09:00 časova.

NVO „Zero Waste Montenegro“ i ove godine organizuje aktivnosti povodom Međunarodnog dana čišćenja obala. Te aktivnosti će se sprovesti u saradnji sa NVO „Naša akcija“ i pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centra, saopštili su danas orgnizatori. Na Međunarodni dan čišćenja...

U toku je realizacija projekta “Istraživanje i promocija koralnih zajednica u Bokokotorskom zalivu”, koji se fokusira na zaštitu staništa kolonija Zlatnog korala (lat. Savalia savaglia) na lokalitetima Dražin vrt i Sopot, u saradnji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Instituta za biologiju mora iz Kotora.

Komunalno preduzeće  postavilo je na tri  lokacije, na teritoriji opštine Kotor, kontejnere za polovnu garderobu i obuću, kod TC Kamelija, TC HDL 365 Radanovići i kod pošte u Risnu. ,,Na ovaj način smo omogućili građanima iz različitih gradskih naselja da odlože graderobu koja im više nije...

Rezultati analize kvaliteta morske vode za period od 12. do 14. avgusta 2020. godine pokazali su da je morska voda na crnogorskim kupalištima veoma dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.
Grbaljsko i Krtoljsko polje vjekovima su hranili Boku Kotorsku, a plodna zemlja ovoga kraja plaćala se zlatom i ljubomorno čuvala. Polje je tokom posljednjih decenija zapušteno i pretvoreno u industrijsku zonu, ali i dalje ima potencijala za proizvodnju visokokvalitetne organske hrane. Kad bi imao ko da kopa. Tivćanin Vladimir Španović, koji u svom posjedu nema niti jedan kvadrat obradive zemlje, danas je najveći poljoprivredni proizvođač našeg kraja. U Đuraševića polju, na lokalitetu Lokve, obrađuje 3000 kvadrata povrtnjaka i 4000 kvadrata voćnjaka.
Na gradilištu novog kraka Regionalnog vodovoda Crngorsko primorje od Tivta prema Herceg Novom u tivatskom naselju Opatovo, juče i danas je ponovo došlo do ekološkog incidenta gdje su izvođači radova ispumpavali u more podzemne vode i blato iz rova u kojem treba da polažu vodovodne cijevi. Kako je navedeno, radovi koje izvodi podgorička firma Hidrocop, vrše se ispod nivoa mora.