Akcija čišćenja koja je bila planirana za sjutra u okviru Evropske nedjelje mobilnosti otkazana je zbog najavljenih loših vremenskih uslova.
U sklopu manifesticije Evropska nedjelja mobilnosti, kompanija Imlek je donirala dvije samouslužne servis stanice za bicikle građanima Tivta. Službenici Komunalnog preduzeća danas su ove stanice postavili na dvije lokacije, jednu pored zgrade Opštine i drugu pored punkta Turističke organizacije Tivat u Donjoj Lastvi. Biciklisti će od sada moći na ovim lokacijama da pumpaju gume, provjere ispravnost bicikla i izvrše manje popravke.
„Ovo je prva u nizu aktivnosti kojima Opština Tivta obilježava Evropsku nedjelju mobilnosti. Imamo niz događaja kojima ćemo promovisati održive načine prevoza u cilju promovisanju zdravih stilova života. Danas promovišemo i projekat SUSTOURISMO koji je finansiran od strane Evropske unije, a glavna aktivnost danas jeste lansiranje aplikacije koju smo izradili u okviru tog projekta. Ona se bavi promocijom turističkih paketa koje smo izradili sa partnerima na lokalnom nivou“-kazala je samostalna savjetnica za projekte Ivona Petrović.
U okviru Evropske nedjelje mobilnosti koja se obilježava od 16-22. septembra, Opština Tivat je organizovala višednevne aktivnosti s akcentom na zdraviji život "Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!".

Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača (International Day for the preservation of the Ozone Layer) se u svijetu slavi 16. septembra s ciljem da se istakne značaj njegovog očuvanja.  Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 1994. godine ovaj praznik, povodom dana kada je potpisan Montrealski protokol...

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 31. avgusta do 03. septembra ove godine, pokazali su da je na 88,2% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 10,0% lokacija dobrog, dok je na 1,8% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.
Službenici Uprave policije i Direktorata za ribarstvo – inspektori za morsko ribarstvo i Građanska inicijativa „Stop krivolovu“ su tokom avgusta sproveli više akcija „Dinamit“ u cilju suzbijanja nezakonitog ribolova na moru uz upotrebu minsko-eksplozivnih sredstava.
Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 17. do 21. avgusta ove godine, pokazali su da je na 72,7% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 11,8%  lokacija dobrog, dok je na 15,5% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.
Djeca Kik boks kluba Rebel carnage iz Tivta, uz podršku trenera Božidara Kovačevića, pokrenula su inicijativu sakupljanja plastike i drugog smeća u kompleksu Župa, a toj aktivnosti posvetila su svoje nedjeljno popodne.