„Luštravanje Mora“ naziv je nove radio emisije, čiju produkciju, u okviru projekta „Lokalni mediji za aktivne zajednice: Istraživačke priče o moru,“ partnerski realizuju Lokalni javni emiter Radio Tivat i internet radio Radio Bruškin.
U utorak 20.10.2020. godine, u prostorijama Direktorata za ribarstvo, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, održan je sastanak radne grupe za borbu protiv krivolova na teritoriji Crne Gore, osnovane prije tri godine po uredbi Vlade o početku organizovane borbe protiv krivolova u našoj zemlji, saopšteno je iz organizacije Stop krivolovu.
Članovi radne grupe za borbu protiv nelegalnog ribolova, koju čine predstavnici nadležnih institucija i civilnog sektora, na posljednjem sastanku konstatovali su da je u proteklom periodu zaživio široki front u borbi protiv raznih vidova nedozvoljenog ribolova, te da su postignuti značajni rezultati, saopštavaju iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Rezervat prirode Solila u Tivtu je dočekao povratak najeminentnijih gostiju među pticama močvaricama: nakon više od 10 godina na Solila su stigli su flamingosi, koji predstavljaju simbol zalaganja za zaštitu ugroženih i rijetkih močvarnih staništa, saopšteno je iz JP Morsko dobro. Miloš Mitkić, ornitolog i volonter...

Pandemija COVID-19 globalno je uticala na preispitivanje ekonomskih i razvojnih prioriteta, a lokalnim zajednicama fokus nužno vratila na osnovne privredne djelatnosti. Interesovanje za kupovinu, ali i proizvodnju domaćih proizvoda raste, a raste i svijest da snagu i konkurentnost neke zemlje najbolje ilustruje upravo stanje u poljoprivredi. Crna Gora, hraneći se najvećim dijelom iz uvoza, ne može pohvaliti uspješnošću na ovom polju. O aktuelnom stanju, aktivnostima i perspektivama poljoprivrednih proizvođača u Tivtu razgovarali smo sa sekretarom Sekretarijata za turizam i preduzetništvo, Petrom Vujovićem.
U sklopu projekta "Znanjem do odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja" koji sprovodi Društvo za zaštitu životinja "Podgorica 1998." danas je u hotelu Cattaro u Kotoru održana radionica na temu Odgovornog vlasništva i zaštite dobrobiti životinja. Tribina je organizovana uz podršku Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.