Na svojoj prvoj sjednici, novoformirani Upravni odbor Dnevnog centra za  djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju – Tivat, danas je donio odluku, kojom se Snežana Matijević razrješava dužnosti direktorice ove javne ustanove. Dr Matijević je  podnijela ostavku 8. februara, u kojoj navodi da...

Tivatski osnovci suočavaju se u ovoj haotičnoj školskoj godini sa stalnim promjenama režima nastave, što posebno pogađa mališane iz marginalizovanih grupa. Učenici sa Lovanje nisu bili u mogućnosti da prisustvuju nastavi u učionici na početku polugodišta, je im nije bio obezbijeđen prevoz. Onlajn nastava većini,...

Februar je mjesec karnevala i maškara, a ove godine u našem gradu te manifestacije će se održati u redukovanom obliku  iz opravdanih i svima poznatih razloga. Pomorski muzej je odlučio da objavi u digitalnoj formi izdanja„Karampane“ humorističkog lista,štampanog u perioduod 1926. do 1987. godine, a koji se čuva u muzejskoj biblioteci, kaže se u saopštenju Pomorskog muzeja CrneGore.
Na magistralnom putu kroz Tivat, u Kalimanju, sinoć prije 21 sat, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je teže povrijeđen pješak, B.F. 34 godine, albanski državljanin.
Rješenjem predsjednika Opštine Tivat danas je razriješen dužnosti komandira Službe zaštite i spašavanja, Zoran Barbić, koju je tu funkciju obavljao od 2016. godine. Tim povodom on se obratio gradjanima, riječima zahvalnosti.
"26. februara navršava se 30 bolnih i tužnih dana , od kada je preminuo naš dragi i nikad nezaboravljeni drug Tomislav-Tomo Petković, član Predsjedištva UBNORA Tivat, sa priznatim statusom učesnik NOB-a, od 01.03.1943. godine", stoji u saopštenju UBNORA Tivat.
Drugi dio treninga u okviru projekta „Mladi Crne Gore protiv govora mržnje“ održan je u organizaciji NVO Mladi Romi Herceg Novi, okupio je 20 učesnika romske i većinske zajednice – učenike srednjih škola, kao i studente medija, novinarstva.
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, pod nazivom „Dan roze majica“, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta želi da osnaži i i ohrabri sve inicijative koje za cilj imaju prepoznavanje, suzbijanje i predupređivanje vršnjačkog nasilja u školskim ustanovama.