Novi predsjednik Upravnog odbora Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG) je Dragan Popadić, direktor Radio Tivta, dok je potpredsjednik Milo Džaković, glavni i odgovorni urednik Radio televizije Pljevlja.
U južnim i centralnim predjelima pretežno ili djelimično sunčano. Na sjeveru promjenljivo oblačno sa sunčanim inervalima, a još tokom jutra ponegdje moguća slaba kiša. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 9 do 23 stepena.
„Luštravanje Mora“ naziv je nove radio emisije, čiju produkciju, u okviru projekta „Lokalni mediji za aktivne zajednice: Istraživačke priče o moru,“ partnerski realizuju Lokalni javni emiter Radio Tivat i internet radio Radio Bruškin.

Danas se obilježava Svjetski dan Interneta u sjećanje na 29. oktobra 1969. godine, kad je poslata prva elektronska poruka sa Univerziteta u Kaliforniji. Na današnji dan 1969. godine u 22.30 sata u laboratoriji na Univerzitetu Kalifornija u Los Anđelesu, profesor informatike Lionard Klajnrok nadzirao je apsolventa...

Savjet lokalnog javnog emitera Radio televizije Herceg Novi imenovao je za vršioca dužnosti izvršnog direktora  Nemanju Ristića, specijalistu dizajna vizuelnih komunikacija.
Festival cvijeća i mirisa u Porto Montenegru počeo je danas, a trajaće do 30. oktobra, sa misijom da koloritu jeseni u nautičkom naselju da poseban šmek i doda čajne, cvjetne i parfemske mirise.

U kalendaru Rimokatoličke crkve danas se obilježava Dan apostola svetaca: Šimuna i Jude Tadeja. Većina tivatskih starosjedilačkih familija danas slavi blagdan Svetog Šimuna, koji je do ustanovljenja župne crkve Svetog Antona 1734. godine, bio patron- svetac zaštitnik grada, nakon čega tu ulogu preuzima Sveti Anton. Prema arhivskim...