Među šest projekata koje je Centar za građansko obrazovanje (CGO) podržao u okviru programa „Podrška lokalnim medijima – priče iz prve ruke! Podrška istraživačkom novinarstvu i medijskoj pismenosti na lokalnom nivou u Crnoj Gori“, odabran je i projekat Radio Tivta “Lokalni mediji za aktivne zajednice: istraživačke priče o moru,” koji će naša medijska kuća realizovati u partnerstvu sa NVO Kompas iz Kotora i njihovim internetskim Radijom Bruškin.
Na snazi je vrlo visok indeks opasnosti od požara na otvorenom i taj režim će, prema aktuelnim prognozama, biti aktivan do 25. septembra, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije.
Humanitarna akcija ,,Tivat za Rusa" zvanično je krenula prije nekoliko dana. Organizator je Mjesna zajednica Tivat Centar. Donacije mozete uplatiti na račun MZ Centar Tivat.
Sunčano i toplo, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, prijepodne i tokom noći na krajnjem jugoistoku umjeren do pojačan sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 21 do 35 stepeni.
Služba zaštite i spašavanja je u 20:26 dobila poziv da je došlo do požara u restoranu "Bevanda". Radilo se o požaru na dimnjaku. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu 20:33 sati.

Pripdnici Službe zaštite i spasavanja Tivat imali su včeras  intervenciju u kompleksu Luštica Bay. Kako se navodi na fb stranci Službe, poziv za intervenciju su dobili u 18, 26 sati od 112 OKC da je u naselju Lustica Bay automobil sletio sa puta i zapalio...

Narednih dana, od 13. septembra do 17. septembra 2020 godine, područje Crne Gore će biti pod uticajem tople tropske vazdušne mase koja će usloviti visoke tropske temperature vazduha posebno u širem regionu Podgorice i Danilovgrada (Zetsko-bjeloplavićki region) i primorja gdje je niska-površina vegetacija osušena i gdje se očekuju tropske temperature praćene pojačanim do jakim sjevernim-sjeveroistočnim vjetrom, očekuje se vrlo visok indeks opasnosti od požara-saopšteno je iz Diremotrata za vanredne situacije .
Crveni krst Crne Gore danas obilježava Svjetski dan prve pomoći, a ovogodišnja tema je “Prva pomoć u vrijeme epidemije Kovid-19”. Zbog aktuelne situacije sa korona virusom Crveni krst neće organizovati masovnije događaje, ali će volonteri dijeliti informativni materijal sa preporukama što uraditi u slučaju povreda u kući i šta treba da sadrži kutija prve pomoći.
Prvi sastanak članova Upravnog odbora OO Crveni krst Tivat održan je u novom objektu na Seljanovu. Kako ističe sekretar OOCK Tivat Duško Božović proteklih sedam mjeseci sastanci su bili online.
Uprava policije u saradnji sa pivarom Trebjesa iz Nikšića počela je kampanju „Kad pijem ne vozim“, koja će imati preventivni i represivni karakter, saopšteno je iz Uprave policije.