Dan borbe protiv siromaštva u Crnoj Gori se i ove godine obilježava bez preciznih podataka o broju siromašnih i onih koji ne mogu da zadovolje ni osnovne egzistencijalne potrebe, kao ni podataka o broju beskućnika ili osoba koje nemaju adekvatno stanovanje niti pristup osnovnoj infrastrukturi i servisima kao što su voda, grijanje, sanitarije i struja, kao ni o broju onih koji žive u prenatrpanim i strukturno nebezbjednim stanovima, saopštili su danas iz Akcije za ljudska prava.
Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obilježava se svakog  17.oktobra od 1987. godine, kada se na otkrivanju spomenika u Parizu, u čast žrtava ekstremnog siromaštva, nasilja i gladi, okupilo oko 100.000 ljudi. Cilj obilježavanja ovog datuma je širenje svijesti o potrebi iskorjenjivanja siromaštva u svijetu, saopštili su iz Banke Hrane.

Dobar izbor prvog poslodavca je od velikog značaja za dalji profesionalni razvoj svakog pojedinca a crnogorski visokoškolci imaće i ove godine priliku da prve profesionalne korake naprave u jednom od najpoželjnijih poslovnih ambijenata u Crnoj Gori, saopšteno je iz kompanije Luštica Development AD. Kompanija Luštica Development...

NVU Centar za savjetovanje i lični razvoj iz Tivta najavljuje nastavak projekta Škola roditeljstva i još jednu trodnevnu radionicu, koja će biti realizovana u JPU Bambi od 22-24 oktobra. Učešće je besplatno, a broj polaznika ograničen na 12 roditelja, kako zbog važećih epidemioloških mjera, tako i koncepta radionice koja je interaktivna i ima za cilj da konkretno osnaži svakog pojedinačnog učesnika, poručuju organizatori.
Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija uputilo je danas Javni poziv zainteresovanoj javnosti da se uključi u pripremu izmjena i dopuna Zakona o medijima, Zakona o nacionalnom Javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore i Nacrta zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama, saopšteno je iz tog Vladinog resora.
"Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obavještava korisnike/zakupce morskog dobra i druga zainteresovana pravna i fizička lica da Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma priprema Izmjene i dopune Programa privremenih objekata u zoni morskog dobra za period od 2019-2023. godine.
Kompanija Facebook početkom ovog mjeseca potpuno je prestala da radi povukavši sa sobom i sve svoje servise - Instagram, WhatsApp, Messenger i Oculus VR. Tokom šest sati i nešto najveća društvena mreža uopšte nije radila na internetu, što je najveći pad u istoriji kompanije. Radio Tivat sproveo je anketu među mladima na pitanje – Kako ste se osjećali kada je Facebook zajedno sa svim svojim servisima pao?
Centri za socijalni rad od 1. do 30. septembra dobili su 36.121 zahtjev za dječji dodatak i ujedno donijeli toliki broj rješenja, čije je dostavljanje počelo putem Pošte Crne Gore, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS).
U donatorskoj akciji u okviru kampanje Budi Optimist, koju je JK Delfin pokrenuo u povodu svog 70. rođendana, a s ciljem obezbjeđivanja uslova za dalji razvoj jedrenja u Crnoj Gori, do sada je prikupljeno oko 10.000 od ciljanih 19.600 eura,  čime su obezbijeđena sredstva za nabavku jednog od dva planirana broda klase First Seascape 14. Kampanja se nastavlja, a u klubu trenutno rade na logistici kako bi prvi dvosjed tipa Seascape što prije iz Slovenije stigao u Tivat.