U Vila Royalu očekuju goste iz Rusije

U hotelu Vila Royal trenutno borave gosti iz Ukrajine, Poljske i Bjelorusije i to su tri destinacije sa kojima je uspostavljen avionski saobraćaj, kazala je menadžerka hotela, Ivana Mrdak i istakla da je njima primarno rusko tržište pa očekuju da će se sa otvaranjem granice sa tom zemljom popraviti bar malo loš rezultat sezone.
Ona je naglasila značaj otvaranja tržišta Rusije jer su im u ukupnoj strukturi gostiju, 50 posto prošle i ranijih godina činili gosti iz te zemlje. „Ova sezona je ‚1generalno loša, a mi se borimo da opstanemo i da zadržimo radnike, i to nam je prioritet. Trudimo se da ostanemo, ako ne na nuli, ono makar na minimalnim gubicima“, navela je Mrdak i istakla da su, u odnosu na prošlu godinu, cijene smanjili čak 70 odsto.
I pored toga stanje je dosta loše. U ovom trenutku to su sve last minute rezervacije, odnosno rezervacije u posljednjem trenutku jer je neizvjesno hoće li moći ući u zemlju i kakvi će uslovi biti na snazi pa se rezervacije prave tek dva – tri dana prije dolaska, objasnila je Mrdak.
Ona je navela da je po najavama i rezervacijama ovogodišnja sezona trebala da bude jedna od najboljih do sada. Od aprila pa do novembra, kako u hotelu Royal tako i u hotelu i Slendido MB Apartments, hotelu vilwa Royal i vila Royal Apartmentskoji posluju u sastavu doo Rotor, kapaciteti su skoro u potpunosti bili rezervisani.
„Međutim, trenutno stanje nije za pohvalu, ali kako se sve konstatntno mijenja, nadamo se da ipak može doći do nekog preokreta. S obzirom da je otvorena Rusija sredinom mjeseca se može očekivati da se to reflektuje i na rezrevacije. Nadamo se da će Rusi u Crnu Goru dolaziti i tokom septembra i oktobra i da tako spasimo bar dio sezone“, kaže Mrdak navodeći da se, u odnosu na isti periopd lani, od marta pa do sad bilježi pad od 90 posto.
U sklopu hotela Vila Royal je plaža Belane gdje su snizili cijene mobilijara. S obzirom da je JP „Morsko dobro“ zakup plaža snizilo za 50 odsto u Royalu su za toliko smanjili i cijene plažnog mobilijara pa tako posjetioci plaže za suncobran i dvije ležaljke plaćaju 7, 5 eura.
S obzirom na kompatibilnost hrane i turizma, u Rotoru se bave proizvodnjom njeguških proizvoda. U asortimanu je pršut, kobasica, panceta, vrat, pečenica, a zastupnici su i nekih mađarskih i italijanskih kompanija pa se mogu kupiti i neki proizvodi brendova sa tih tržišta.
Kako je cilj što više digitalizovati sektor trgovine u rotoru otvaraju online prodavnicu – Rotor Šop uz mogućnost online plaćanja. Pored toga u pripremi je otvaranaje i mini supermarketa sa tri hilajde artikala u Dumidranu gdje je i sjedište firme.
„Što se tiče veleprodaje i distribucije hrane i pića fokusirani smo na crnogorsko tržište, a izvozili smo i na tržište Srbije i Bosne i Hercegovine, ali je zbog korona virusa zaustvljeno. Međutim, nadamo se da će se izvoz, nakon što prođe pandemija, ponovo uspostaviti, kazala je na kraju Mrdak.