U ponedjeljak žrijebanje za predsjednike biračkih odbora po biračkim mjestima

Opštinska izborna komisija održala je danas 11. sjednicu kojom je predsjedavala Marija Sijerković, predsjednica OIK-a.

OIK je na jučerašnjoj sjednici donio Rješenje o određivanju biračkih mjesta za izbor odbornika u Skupštini opštine Tivat i izbor poslanika u Skupštini Crne Gore, za izbore koji će se održati 30. avgusta. Utvrđeno je 19 biračkih mjesta, određenih prema adresi prebivališta, kao i početnom slovu prezimena

Žrijebanje za predsjednike biračkih odbora po biračkim mjestima u smislu Rješenja 82/20 od 18.03.2020. vršiće se u prostorijama Opštine Tivat, u skupštinskoj sali u ponedjeljak 10. avgusta u 9 sati. Potrebno je prisustvo ovlašćenog predstavnika ili drugog lica koje je u obavezi da sa sobom ponese punomoćje.

Partije ili koalicije zastupljene u lokalnoj skupštini, u obavezi su, a u skladu sa članom 35 Zakona o izboru odbornika i poslanika i Rješenjem OIK-a, da u što kraćem roku, a najkasnije do 18. avgusta OIK-u dostave imena predsjednika i članova stalnog sastava biračkog odbora. Zaključkom obavijestiti predstavnike potvrđenih izbornih lista za lokalne izbore, da imenuju predstavnike u prošireni sastav biračkih odbora, najkasnije do 18. avgusta, zaključeno je na sjednici OIK-a Tivat.