Ekologija ptica od reciklirajuceg

Maštovita djeca uputila snažne ekološke poruke

U organizaciji opštinskog Zelenog tima, OŠ“Drago Milović“ i JPU „Bambi“ u malom parku na Trgu Dara Petkovića danas je održana izložba ekoloških instalacija, napravljenih od recikliranog materijala.

Djeca su pokazala izuzetnu kreativnost i maštovitost i uputila snažne ekološke poruke „Tuga današnjih ptica“, „Da li želimo da se ovo desi“, „Ribarska mreža“ i slično.
    Ekologija djeca u parku„ I ove godine organizovali smo ovu zanimljivu izložbu skulptura od reciklirajućeg materijala koju su napravili naši učenici. Mislim da smo poruku i prenijeli, jer su djeca danas održala lekciju svima nama. Iako su djeca oni su vrlo odgovorni i ozbiljni.
Zahvaljujem se donatorima nagrada, prije svega Centru za kulturu Tivat i rasadniku „Monteverde“ Radanovići. Najavljujem sjutra u foajeu Centra za kulturu u 18 sati otvaranje izložbe djece sa posebnim potrebama povodom Svjetskog dana planete zemlje. Pozivam sve zainteresovane da dođu i pogedaju ovu zanimljivu izložbu koju organizuju Evropski dom Tivat i Centar za kulturu“ – rekla je Tanja Jelić, predsjednica Zelenog tima.

Specijalni žiri donio je i odluku o nagradama:
Prva nagrada dodjeljena je radu „Planetarna žurka“ učenika III 4 razreda, mentor Nevenka Saveljić.
Druga nagrada dodjeljena je radu učenika VII 5 razreda, mentor Milena Radović „Želite li ovo da se desi?“.
Treća nagrada dodjeljna je radu „Pile“ učenika III 1 razreda, mentor Darka Knežević.
Specijalna nagrada za očuvanje mora dodjeljena je Bojani Janičić za rad „Ribarska mreža“.
Specijalna nagrada za kreativnost za rad „Reci odjeća“ dodjeljena je učenicima Nikoli Đurišiću, Sofiji Peričići Ani Lakičević iz OŠ“Branko Brinić“ Radovići.
Specijalna nagrada za funkcionalnost dodjeljena je Margiti Bezmarević za rad „Lampa“.
Specijalna nagrada za originalnost dodjeljena je radu „Leptir“ učenika VII 2 i VIII 2 razreda Dariji Adžić, Bojani Međedović, Sari Šćepanović, Jeleni Knežević, Lani Stanišić, Božidaru Radonjiću i Rozaliji Francesković mentori Ivan Knežević i Hana Mirkov.