Različiti likovni rukopisi sugrađanki

Ovo je tradicionalna izložba koju je prije 6 godina pokrenula kolegnica Dušica Kovačević sa ciljem promocije kreativnosti naših sugrađanki i uvjek se organizator trudio da događaj bude priređen upravo blizu Dana žena, njima u čast„, objasnila je direktorica JU Muzej i galerija Tivat, Jelena Bošković, otvarajući sinoćnju izložbu „Umjetničke vještine i kreativnost Tivćanki“.Ove godine smo malo promijenili koncept . Ranije smo sve dame za koje smo znale da stvaraju pozivali da skoro namjenski rade za izložbu, a sada smo raspisali javni konkurs kako bi uvažile sve  naše sugrađanke koje preko čitave godine stvaraju i trude se, da ne bi bilo da ih mi podstičemo da moraju da rade za izložbu .

Takođe, novina je da je ovogodišnja izložba slikarkog karaktera dok druge kretaivnosti Tivćanki ovaj put nisu uvrštene. Ali, vidjećemo kakav će koncept biti iduće godine. Večeras imamo 16 dama koje su se predstavile sa 28 raznih umjetničkih radova u nekoliko tehnika . Neke od njih su već prepoznatljive po svom stvaralaštvu, a ima i onih koje prvi put učestvuju na izložbi. Nekima je slikanje hobi i slikaju iz čiste ljubavi prema umjetnosti, a neke su profesinalci i rado se odazivaju na poziv za učešće na našoj izložbi“.

 

Zidove prizemlja JU Muzej i galerija Tivat ukrasile su : Ana-Marija Pasković, Anuška Vlahović, Biljana Račeta, Gordana Stevanović, Hana Mirkov, Iva Gopčević Čelanović, Ivanka Ljubojević, Jana Farkaš, Josipa Čelanović, Rozalija Francesković, Ružica Ciko, Sanja Kosovac, Sara Stevanović, Savica Perišić, Tatjana Radonić i Valentina Mirkov.