mudresa

Prvog dana Festivala Tivćanima tri nagrade

Na 18. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore, koji je počeo danas u Podgorici, učenici tivatske Muzičke škole osvijili tri nagrade u kategoriji standardnih dua- IV kategorija.

 
Nemanja Marić -trombon i Anastasija Aleksić -klavir iz klase nastavnice Martine Vuksanović i Aleksija Molčanova, osvojili su zlatnu liru, Kristina Samardžija -flauta i Romana Francesković – klavir iz klase nastavnice Danijele Medigović Kuč , bronzanu i Maša Mudreša -saksofon i Gabriela Kovaliova -klavir iz klase nastavnice Lidije Molčanova, osvojile su specijalnu nagradu.kovaliova
U nastavku prvog dana Muzičku školu Tivat predstavit će još pet standardnih dua u prvoj kategoriji i dvije solo violine u pretkategoriji.
Učenici iz više crnogorskih muzičkih škola takmičiće se u disciplinama: klavirski duo, violina, violončelo, kontrabas, gitara, harmonika, standardni duo, nestandardni duo, vokalni duo, vokalno – instrumentalni duo i hor.
Festival je prilika da mladi crnogorski muzičari pokažu i dokažu raskoš svog talenta, ali i da se vidi stepen kvaliteta rada škola i pedagoga.