Prvi sastanak UO Crvenog krsta u novim prostorijama

Prvi sastanak članova Upravnog odbora OO Crveni krst Tivat održan je u novom objektu na Seljanovu. Kako ističe sekretar OOCK Tivat Duško Božović proteklih sedam mjeseci sastanci su bili online.

-Bilo je teško održavati komunikaciju, a osla dosta. Samim tim što smo bili dislocirani u Gradiošnici. Ali evo preživjelo se i to. Ušli smo u novi objekat, nismo sve opremili, ali nismo u prilici da tražimo pare ni od Opštine ni od Crvenog krsta. Mi smo to domaćinski opremili. Na sastanku smo odradili analizu aktivnosti. Dominirala si pitanja oko opremanja, brendiranja, savremeno smo obilježili objekat, stavili naše znakove i uputstva radi lakšeg snalaženja.

Za sada su opremljene dvije kancelarije na spratu, dok su ostale dvije trenutno pretvorene u magacin. Djelimično je opremljena sala u kojoj će se održavati seminari Prve pomoći, kao i niz drugih aktivnosti po potrebi Mjesne zajednice koja je smještena u istom objektu.

Tokom prethodnog perioda CK je podijelio preko 1500 paketa pomoći ugroženim porodicama u Tivtu, a kako ističe Božović sve to zahvaljujući mladima. Gerontoprogram je radio nesmetano, osim što je u jednom periodu i on reduciran.

Božović je apelovao na sve kojima je istekao rok za povraćaj invalidskih pomagala.

-Molim sve one kojima je prestala potreba za korišćenjem da izvrše povraćaj tih pomagala, jer će nekome drugome trebati a da ih mi ne potražujemo sudskim putem jer nas to dodatno opterećuje. Imamo slučajeva gdje porodica ne zna da je pomagalo vlasništvo Crvenog krsta i onda ne vrate, što smo skoro imali situaciju.

Krajem oktobra je planirana još jedna sabirna akcija koja se organizuje u većim marketima u Tivtu.

-Kako izborni proces nije definisan to nas malo koči. To moramo istaći da ljudi znaju. Čim bude konstituisana vlast mi ćemo to moći. U skadu sa zakonom nema dijeljenja hum pomoci do mjesec dana nakon izbora.

Donacije u vidu odjeće i obuće mogu se dostavljati direktno u prostorije Crvenog krsta na Seljanovu. Božović je istakao da zbog svih problema koje su imali sa kontejnerima za odlaganje, građani izbjegavaju da tamo odlažu već da donesu u nove prostorije. Kada je riječ o donacijama krupnog namještaja, Božović ističe da za sada nemaju mogućnosti skladištenja stvari velikog gabarita ali da će svakome ko želi tako nešto da donira dati pravu adresu i uputiti na nekoga kome je to zaista potrebno.