Poraz od domaćina

Iz Budimpešte: Andrija Petković

 

Reprezentacija Crne Gore nije uspijela da se plasira u finale evropskog šampionata. U polufinalu je poražena od domaćina Mađarske  -10:8.U nedelju nas očekuje duel za bronzanu medalju, protiv  rivala od kojeg smo izgubili u grupnoj fazi – selekcije Hrvatske.

Crna Gora je sjajno otvorila meč. Lazović ponovo briljantan u tom uvodnom dijelu igre. Kao da je samo nastavio seriju iz duela sa Italijom. Ali promašeni zicer Đura Radovića, Mađare je ostavio na minusu od samo jednog gola – 2:1. A izjednačene spektakularnim pogotkom domaćinu donosi Deneš Varga. Do kraja poluvremena Mađari stižu i do gola viška. Naš napad nije funkcionisao kako bi trebalo.
Ispostavilo se da je presudila treća četvrtina u kojoj je mađarski tim stigao do 3 gola viška. Neuhvatljiva za našu selekciju. Prednost je održavana do 45 sekundi pred kraj, kad stižemo na gol minusa. A tada rumunski sudija Adrijan Aleksandresku, na isteku mađarskog napada sudi ličnu Aleksandru Ivoviću. Bio je to znak da slavlje ogromnog broja mađarskih navijača može da počne.

Najefikasniji igrač Crne Gore bio je Đuro Radović, strijelc tri gola. Kod domaćina kapiten Deneš Varga koji je četiri puta pogađao mrežu.