Konkurs na temu „Mladi i kultura“

NVU “Omladinski klub Tivat” i NVO “Centar za omladinsku edukaciju” objavljuju Javni konkurs za izbor najboljeg umjetničkog djela (ilustracija, proza, slika, fotografija, poezija, crtež) na temu „Mladi i kultura“. Pravo učešća mogu imati svi mladi Tivćani uzrasta od 15 do 29 godina.
Javni konkurs za izbor najboljih radova, koji prije ne smiju biti javno objavljeni, traje od 5. do 17. februara 2020.god., nakon čega će žiri, koji čine predstavnici opštine Tivat, UNDP-a, NVU „Omladinski klub Tivat“ i NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ objaviti autore 3 najbolja rada, koje očekuju prigodne nagrade. Radovi, koji se moraju nalaziti u koverti (sa imenom i prezimenom i kontakt informacijama) se mogu dostaviti u prostorije Omladinskog kluba Tivat -ul.Đačka BB (preko puta Doma zdravlja) svakog radnog dana od 17 do 20 časova, kao i putem maila: [email protected]
Svi prispjeli radovi biće prezentovani u Centru za kulturu Tivat, na sajtu opštine Tivat i okruglom stolu pod imenom „Razvoj kulture i jača participacija mladih u konzumiranju kulturnih sadržaja“.
Takođe, sva rješenja biće odštampana u zbirci radova „Mladi i kultura“, ali i kao promo razglednice za potrebe opštine Tivat i Turističke organizacije Tivat. Javni konkurs se organizuje u okviru projekta “Youth Cultural Activism”, koji realizuju NVO “Centar za omladinsku edukaciju” i NVU “Omladinski klub Tivat”, u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Tivat, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.