nagradjenio osnovci

Nagrađeni osnovci ekoreporteri

Dodjelom priznanja i nagrada najboljim učesnicima u Ministarstvu održivog razvoja i turizma završen je konkurs „Mladi ekoreporteri 2016“, koji je, po deveti put, organizovala NVO EKOM u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Tema ovogodišnje kampanje je bila „Drveće za planetu”, što je bio i slogan ovogodišnjeg Dana planete Zemlje.
nagradjene uceniceNakon selekcije, u konkurenciji za nagrade u 2016. godini bila su: 42 teksta, 190 fotografija i 40 video radova. Pristigle radove je početkom aprila vrednovao četrnaestočlani nacionalni žiri, koji je odabrao najbolje u 12 kategorija (fotografija, članci i video radovi) podjeljenih na tri tematske cjeline: „Biodiverzitet i predjeli“, „Mladi ekoreporteri“ i „Drveće za planetu“. Mladi eko reporteri bili su podjeljeni i u dvije starosne kategorije: 12- 15 i 16- 21. godine.
Učenici tivatske OŠ „Drago Milović“ osvojili su nekoliko nagrada i priznanja. Prvo mjesto u kategoriji „Ekološki članci“ osvojile su Marija Drakulović i Emilija Samardžić, a u kategoriji „Video“ prve su bile Alaksandra Gluhova, Tamara Nedović i Marko Mršić.
Drugo mjesto u kategoriji „Eko fotografija- nagradjenaBudi razuman i recikliraj“, pripalo je Anastasiji Samardžić, a priznanje je u istoj kategoriji zavrijedila i Anja Stanišić. Dva kolektivna priznanja dobila je i sama škola: jedno za ekološko angažovani rad, a drugo za učešće preko 20 učeničkih radova u programu Mladi ekoreporter 2016.
Prvonagrađeni eko reporteri učestvuju na međunarodnom takmičenju, koje će se potrajati tokom maja, a nagrade će se dodijeliti 5. juna, na svjetski Dan zaštite životne sredine.nagradjena 2