Miuela Hajdari : Slika kao život , tehnologija kao budućnost

Otvorili smo galeriju „Cris Contini Contemporary“ u Porto Montenegru 1. avgusta, u periodu koji nije povoljan za sve nas,ali smo imali želju da ovdje prestavimo umjetnike koji dolaze iz različitih zemalja- Italije, Engleske i Crne Gore, tačnije da napravimo umjetnički susret različitih kultura„, rakla je za naš Radio Miguela Hajdari, menadžerka galerije.

„Tako da možemo reći da nas pandemija ipak nije zaustavila u toj namjeri. Izložbi smo dali naziv „Ostvareno u ljepoti- slikarstvo kao proces“ jer smo imali za cilj da predstavimo različite tehnike umjetnika čiji su radovi na zidovima ove galerije. Ako posmatramo likovnu umjetnost tokom dugog niza vijekova, zaključujemo da je sve što se može zamisliti , već ostavreno, i teško je uraditi nešto novo .Mnogi mladi umjetnici su iz tog razloga pokušali da budu inovativni uz pomoć savremene tehnologije. Zato je i dopuna nazivu ove izložbe „ Slika kao život, tehnologija kao budućnost“.

Primjer toga je Jeff Robb koji koristi uvećavajuća sočiva stvarajući tako interesantne efekte na samoj granici sa skulpturom . Endless je, pak, ulični umjetnik koji se likovno izražava i na zidu i na platnu . Posmatrajući njegove radove možemo otkriti tzv. kodove koje koristi u komunikaciji sa posmatračem njegovih djela.

Tu je i Michelangelo Galliani čije skulpture imaju nevjerovatnu eleganciju, koji ima tu posebnost da svoje radove ostavlja nezavršenim kao i da za rad koristi hirurške instrumente, poput skalpera„.

 

„Galerija „Cris Contini Contemporary“ ima svoje izložbene prostore u Londonu , Cortina d’Ampezzo , evo sad i u Tivtu i vrlo smo aktivni na sajmovima umjetnosti u Bazelu, Majamiju, Luganu, Milanu i dr.“, zaključuje Miguela Hajdari.