Mirko Proroković: Razočaran sam

U utakmici sa puno preokreta košarkaši Teoda poraženi su u Bijelom Polju od Jedinstva 77:72, iako su uoči posljednje četvrtine vodili 63:53.

Kada se očekivala sigurna pobjeda gostiju koji su fizički bili dominantni, došlo je do neshvatljivog pada u igri, pa su Bjelopoljci uspjeli da preokrenu i zabilježe zasluženu pobjedu.

„Čestitam Jedinstvu na zasluženoj pobjedi. Ali, kao da smo sami sebe pobjedili. Uoči posljednje četvrtine imali smo deset poena prednosti. I to ispustili u katastrofalnoj četvrtoj četvrtini. Kao da ne znamo da igramo kad vodimo.

Razočaran sam. Loše smo otvorili utakmicu, prije svega u odbrani. Nismo iskontrolisali ofanzivni skok protivnika. Uspjeli smo da stignemo i prestignemo Jedinstvo i onda neshvatljivo odigrali posljednju četvrtinu i zasluženo izgubili“ – rekao je trener Teoda Mirko Proroković.

„I jedni i drugi nisu bili fokusirani sivh 40 minuta.  Ja i Mirko smo veliki prijatelji, pa kao da smo se dogovorili da malo mi igramo loše, pa malo oni igraju loše. Na kraju zaslužena naša pobjeda. Presudio je taj zadnji period. Da je rezultat bio i drugačiji, ne bi bilo nezasluženo. Mi smo ekipa koja ima dosta starijih igrača, sedam mjeseci ovo traje i nismo fizički potpuno spremni. Ali, za divno čudo u posljednjih pet minuta sve to prevazišli i trijumfovali – kaže za Radio Tivat trener Jedinstva Goran Popović.