Kusovac se izvinio građanima zbog kršenja samoizolacije

Gostujući u Jutarnjem programu Radio Tivta, predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac se izvinio svim građanima Tivta za prekršenu samoizolaciju.
„Kao zakonska posljedica odnosno zakonski okvir je karantin koji je ispoštovan. Ispoštovana je i procedura što se tiče rješenja i plaćena kazna i na osnovu sudske presude to uopšte nije djelo koje me čini nedostojnim za obavljanje ove funkcije. Ono na što se ljudi takođe pozivaju je i taj moralni čin, odnosno čin ljudskosti od strane pojedinca da ili ne. Možda bih razmišljao i na takav način da sam bio u Tivtu i da sam i sa jednim čovjekom razgovarao i da sam i sa jednim čovjekom imao kontakt ili ijednog čovjeka doveo u opasnost, ali to se nije desilo. I tokom mog izlazka iz objekta u selu Glavatičići koje je veoma malo naseljeno, a i u autu sam bio sam i na udaljenosti od nekih pedesatak metara vidio sam osobe, vratio sam se ne želeći ni sa kim da ostvarim kontakt i ne želeći na takav način da dovodim nikog u opasnost“, kazao je Kusovac.
On se, kako je kazao, shodno tome i na takav način razmišljajući još jednom izvinio građanima Tivta zbog kršenja samaoizolacije.
“Sud je taj koji donosi odluku i sud je jednak za sve, a što se tiče moralnog čina, ponavljam da sam bilo s kim imao kontakt bilo gdje u Crnoj Gori to bi bio neumitni potez koji bi ja uradio, ali na ovakav način ne razgovarajući ni sa kim i ne izlazeći iz automobila, mislim da moje moralno pravo meni to ne dozvoljava“, istakao je Kusovac i naglasio da je ovim odgovorio i opozicionim partijama koje traže njegovu ostavku.