Stand up komedija Ero sa ovoga svijeta by Željko Ninčić održana je sinoć na Ljetnoj pozornici. Autor i izvođač, Željko Ninčić za Radio Tivat o svom komadu i sinoćnjem susretu sa publikom kaže:

U atrijumu ljetnjikovca Buća sinoć su promovisane “Drame Centra za kulturu”, čiji je izdavač Centar za kulturu Tivat. U trotomnom izdanju je objavljeno devet dramskih tekstova iz dvadesetogodišnje produkcije. Pored bokeške trilogije Stevana Koprivice, našli su se i Jelena Savojska, Kanjoš, Mediterano i Mali Pirat....

JU Centar za kulturu Tivat najavljuje gostovanje Beogradskog dramskog pozorišta i Beoarta Beograd sa predstavom „Čitač“ u ponedeljak 2. avgusta na ljetnoj pozornici od 21:00 sat.
U nedelju 1. avgusta  u 21 sat na  sceni Atrijum Buća biće održano Stand up veče sa Majom Šarenac po tekstu  Tene Stivičić.
Međunarodni festival KotorArt u saradnji sa Lušticom Bay organizuje još jedan džez vikend na tri lokacije u Crnoj Gori.
Festival KotorArt organizuje dva koncerta istaknutih mladih kineskih umjetnika. Violinista Džang Džou Jaodung predstaviće se publici na koncertu sutra veče, a violinistkinja Čen Džunghan na koncertu u nedjelju, 1. avgusta.

Pozorišna predstava „Dečak sa koferom“ po tekstu Majka Kenija, a u režiji Damjana Kecojevića, odigrana je sinoć na Ljetnjoj pozornici u Tivtu u sklopu PostPurgatorija 2021. Riječ je o produkciji Malog pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda a predviđena je za uzrast preko 11 godina. Dečak sa...

„Muzika u svitanje“ naziv je koncerta koji Kulturno-zavičajno udruženje Naredak Gornja Lastva tradicionalno organizuje u okviru kampanje „Dani pejzaža,“ ustanovljene 2015.godine zahvaljujući IPA projektu „Baština- pokretač razvoja.“ Pilot područje ovog projekta u Crnoj Gori bilo je poluostrvo Vrmac, koje Opština Tivat i KZU Napredak nastavljaju promovisati kao izuzetan kulturni pejzaž, veoma pogodan za organizaciju različitih kulturnih programa pod otvorenim nebom. Ovog ljeta donekle redukovan program u skladu sa epidemiološkim mjerama, ali je „Muzika u svitanje,“ koncert zakazan za subotu, 31.jul, tek prvi od događaja na koje će Napredak pozvati građane i goste Tivta.
Veče studentskog filma u okviru 34. Filmskog festivala Herceg Novi, zakazano u Dvorani Park za ponedjeljak, 2.avgust, otvoriće film van konkurencije- „Bokahontas,“ diplomski film mlade hercegnovske jedriličarke i režiserke Jane Radan. Film će u Herceg Novom imati svoje premijerno predstavljanje publici, što je bio povod za kratak razgovor sa autorkom.