Jubilarno 10. izdanje Međunarodnog muzičkog festivala za harmoniku - Harmonika Festa otkazano je do daljnjega, saopštili su danas organizatori.
Nina Petković konačno je doputovala u Crnu Goru nakon 74 dana provedenih u izolaciji zbog pandemije koronavirusa, koja ju je snašla na brodu gdje je imala pjevački angažman.
Gradska galerija Kotor, nakon dvomjesečne pauze, nastavlja s realizacijom svog likovnog programa i to izložbom crteža Davida Gravesa iz Los Anđelesa večeras u 20 sati. Poštujući preporučene mjere zdravstvene zaštite, samo otvaranje izložbe će biti u galerijskom dvorištu, a posjetioci će moći da pogledaju eksponate u Galeriji poštujući propisanu fizičku distancu, saopšteno je iz kotorske Gradske galerije.

Tivatski fotograf Mihael Miko Đuričić dao je opširan intervju za rubriku Portal Analtike "Raztkrivanje". Fotograf Mihael Miko Đuričić rođen je 1979. godine u Njemačkoj. Odrastao je živi i radi u Tivtu. Fotografijom se počeo baviti prije petnaestak godina. Njegovi radovi su uglavnom vezani za modnu, portretnu i pejzažnu fotografiju....

U Staklenoj galeriji Kulturnog centra "Nikola Đurković" Kotor otvorena je izložba crteža i fotografija na temu Kulturno naslijeđe - izvor kreativnosti.
Zbog zdravstvenih propisa neće biti zvaničnog otvaranja izložbe “Faculet i bareta” autora Nevena Staničića i Marije Saičić, a u saradnji Muzeja i galerije Tivat i Centra za kulturuTivat.
“Faculet i bareta sa početka 20. vijeka u Tivtu” , naziv je izložbe koju danas otvaraju JU Muzej i galerija i Centar za kulturu u galerijskom prostoru ljetnjikovca Buća. Autori ove nesvakidašnje i zanimljive izložbe su Marija Saičić i Neven Staničić, koji je i autor postavke. A nju čine fotografije iz arhiva Centra za kulturu i Državnog arhiva Austrije, dok su za izložbu korišćeni i eksponati donacije Centra za kulturu, šešira i kapa Ane Marije Galić, kao i privatnih kolekcija Anuške Vlahović i Ivane S. Štilet.