U okviru serijala džez koncerata „Pjaca od džeza“ u amfiteatru u Marina naselju Luštice Bay, sutra veče u 21 čas, nastupiće Baltazar Trio, koji  čine saksofonista Stefan Pavićević, bas gitarista Milivoje Pićurić i bubnjar Blažo Tatar.
"Biti na sceni je prilično nepredvidivo, svjetlo vam smeta, pokušavate da neđete jednu osobu u publici u koju ćete da gledate, morate da se skoncentrišete da ne zaboravite tekst itd. A ako ćemo filozofski, na sceni je bilo dosta oslobađajuće", kazala je nakon izvođenja predstava za mlade  “Antigona 2.0"u Tivtu, Nikolina Dobre, koja je sa ostalim gimnazijalcima iz Danilovgrada predstavila svoje viđenje antičke mitologije.

Pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi ,u saradnji JU"Gradski muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković" i NVO"Srpski soko" u ponedeljak 21. septembra u 19 sati ,u bašti Gradskog muzeja Mirko Komnenović održaće se promocija knjige Nebojše Raša "Mirko Komnenović" i manifestacija povodom 150. godina...

 ”Baš se radujem što ćemo gostovati u Tivtu i igrati na sceni, koju stvarno obožavam i gledao sam toliko dobrih predstava u Tivtu”, rekao je autor projekta “ANTIGONA 2.0”, profesor književnosti Miroslav Minić u jutarnjem programu “Dobro jutro, Boko”. Predstava u produkciji gimnazije “Petar I Petrović Njegoš”,...

JU „Muzeji“ Kotor organizuje izložbu unikatnog nakita i ukrasnih torbi Dijane Dike Saveljić „Dikine kolane i borše“ ,sutra veče u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu. Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti, Aleksandra Simeunović, kustoskinja u Muzeju grada Perasta.
Monodrama ,,Nastasja Filipovna” u režiji Ferida Karajice biće izvedena večeras u 20 sati u kotorskom KC “Nikola Đurković”.
Nastavak priče o legendarnom jugoslovenskom pjevaču Tomi Zdravkoviću koja je počela u Beogradu, nastavljena je juče u Herceg Novom. Ekipa filma “Toma” će u ovom gradu i okolini na nekoliko lokacija narednih nekoliko dana snimati kadrove iz Tominog života kada je na izboru za Mis Jadrana, koje je održano na Ostrvu cvijeća, upoznao svoju treću ženu, rekao je za Radio Herceg Novi producent i jedan od scenarista filma, Dragan Bjelogrlić.

Multimedijalna izložba pod nazivom „Sjećanja“ Marije Džoganović, Balše Gobovića i Marka Gošovića biće upriličena u Muzeju i galeriji Tivat u petak 18. septembra. Umjetnici će različitim medijima predstaviti svoju interpretaciju ličnih i kolektivnih fenomena  sjećanja: Marija Džoganović serijom autoportreta u tehnici laviranog tuša, Balša Gobović serijom...