Promocija Leksikona slikara pripadnika manjinskih naroda Crne Gore  pod nazivom “Saga svjetlosti” održaće se u Muzeju i galeriji Tivat, 15. juna (utorak), sa početkom u 20 časova.
Nova Knjizara "Teuta" u Tivtu u ulici 2.Dalmatinske otpocela je. sa radom danas dvokratno od 8 do 13 i od 17  do 21 sat.

Predstavnici kompanije Adriatic Marinas i Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja potpisali su Memorandum o saradnji kojim se ove sezone u Tivtu realizuje projekat Otvoreni studio – Umjetnost u marini. Cilj projekta je predstavljanje radova studenata FLU sa Cetinja gostima i klijentima Porto Montenegra i Tivta, kroz...

Folklorni ansambl "Ivan Goran Kovačić" iz Siska nastupiće sutra od 20.30 na Trgu Bokeljske mornarice u Kotoru.
U okviru međunarodne kulturne sardanje gradova Krka i Kotora u prostorijama Pomorske biblioteke u Kotoru sutra veče u 20 sati biće održana pomocija knjige: „Lepant 1571. i krčka galija: itinerari istraživanja“, autora Slavena Bertoša.
Emisija Radio Tivta „Tivat World Radio Show“ posvećena je ansamblu "Ondratropica".
Veče nostalgije sa Milom Perišićem u okviru promocije knjige „Barka sa zlatnim veslima“ biće priređeno u organizaciji JU „Gradski muzej Mirko Komnenović , galerije Josip Bepo Benković“ i JUK „Herceg Fest“ večeras od 20 časova u bašti muzeja .
Lenka Blehova Čelebić, češko-crnogorska klasična filologinja, povjesničarka i paleografkinja, koja po mišljenju struke u Europi spada među najbolje suvremene latiniste, pronašla je u Vatikanskoj apostolskoj knjižnici prvi kompletni rukopis djela „Ljetopis crkovni“ Andrije Zmajevića, pohranjen u Privatnom apostolskom arhivu  28. rujna 1694. godine - saopšteno je iz Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.
Izložba pod nazivom "Estetika forme i oblika" Matije Radovića biće otvorena sjutra u 20 sati u Gradskoj galeriji u Starom gradu.