Gradska galerija Kotor, nakon dvomjesečne pauze, nastavlja s realizacijom svog likovnog programa i to izložbom crteža Davida Gravesa iz Los Anđelesa večeras u 20 sati. Poštujući preporučene mjere zdravstvene zaštite, samo otvaranje izložbe će biti u galerijskom dvorištu, a posjetioci će moći da pogledaju eksponate u Galeriji poštujući propisanu fizičku distancu, saopšteno je iz kotorske Gradske galerije.

Tivatski fotograf Mihael Miko Đuričić dao je opširan intervju za rubriku Portal Analtike "Raztkrivanje". Fotograf Mihael Miko Đuričić rođen je 1979. godine u Njemačkoj. Odrastao je živi i radi u Tivtu. Fotografijom se počeo baviti prije petnaestak godina. Njegovi radovi su uglavnom vezani za modnu, portretnu i pejzažnu fotografiju....

U Staklenoj galeriji Kulturnog centra "Nikola Đurković" Kotor otvorena je izložba crteža i fotografija na temu Kulturno naslijeđe - izvor kreativnosti.
Zbog zdravstvenih propisa neće biti zvaničnog otvaranja izložbe “Faculet i bareta” autora Nevena Staničića i Marije Saičić, a u saradnji Muzeja i galerije Tivat i Centra za kulturuTivat.
“Faculet i bareta sa početka 20. vijeka u Tivtu” , naziv je izložbe koju danas otvaraju JU Muzej i galerija i Centar za kulturu u galerijskom prostoru ljetnjikovca Buća. Autori ove nesvakidašnje i zanimljive izložbe su Marija Saičić i Neven Staničić, koji je i autor postavke. A nju čine fotografije iz arhiva Centra za kulturu i Državnog arhiva Austrije, dok su za izložbu korišćeni i eksponati donacije Centra za kulturu, šešira i kapa Ane Marije Galić, kao i privatnih kolekcija Anuške Vlahović i Ivane S. Štilet.

Tivatski mladi talenti još jednom su zablistali na crnogorskoj muzičkoj sceni. Učenice osnovne škole Doris Deković i Dora Štampić bile su najbolje u karaokama za učenike crnogorskih osnovnih škola. Za stručni žiri najbolja je bila Doris Deković a za publiku Dora Štampić. Gostujući u našem...

Pozorišni i filmski glumac, pjesnik i kompozitor,Dejan Đonović, je tokom dva mjeseca vanredne situacije našao načina za obavljanje profesionalnih zadataka u nešto drugačijim formama izražavanja nego što je to bilo ranije. O reorganizaciji života i rada u ovim novim uslovima kao i o tome kako doživljava period pandemije i izolacije ,govorio je u našoj rubrici “Artikulacije izolacije”.
Pet sedmica, deset kilometara konopa, oko 60 umjetnika, 99 radova kojima je, kroz aukcijsku prodaju u okviru viber grupe „Jelena#BudiOptimist“ ostvaren humanitarni prihod od 10113 eura, samo su neki od rezultata sjajne inicijative „Meštar o' konopa 2020“ tivatske kompanije UNA Montenegro u partnerstvu sa našom medijskom kućom i nekoliko lokalnih privrednika.