Kuća nobelovca Iva Andrića (KNIA) u Herceg Novom otvorena je juče umjetničkim programom „Andrić u Novom“u godini kada se obilježava 6 decenija  od dodjele ove prestizne nagrade poznatom knjizevniku i diplomati.

Nagrada mlade publike (EFA Young Audience Award) biće organizovana od 21. do 25. aprila putem onlajn platforme, koju je kreirala Evropska filmska akademija. Djevojčice i dječaci iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 14 godina, zajedno sa svojim vršnjacima iz čak 38 država Evrope, imaće priliku da pogledaju...

Onlajn izdanje regionalnog filmskog festivala, oko kojeg su se udružili Sarajevo Film Festival , Filmski festival Herceg Novi, Zagreb Film Festival i Festival autorskog filma - počinje danas, saopšteno je iz PR službe Mreže festivala jadranske regije.
Izložba skulptura"Meke forme", akademskog slikara, Darka Vučkovića, biće otvorena u kotorskoj Gradskoj galeriji preksutra u 16 sati.
Generalni sekretarijat Vlade, u saradnji sa RTCG, povodom obilježavanja Mjeseca Evrope, raspisuje konkurs za muzičare/bendove, za najbolju obradu/izvođenje poznatih pjesama.

'Razvojem tehnologije, napokon možemo da napravimo koncert o kom sam oduvijek sanjao. Koncert koji nije ograničen za neku teritoriju, salu, prostor, grad, državu, televizijski kanal.  Praktično, koncert mogu da gledaju sva inteligentna bića u Svemiru, ako hvataju internet sa Zemlje, što uopšte više nije tehnički...

POČELO PRIJAVLJIVANJE GITARISTA IZ CIJELOG SVIJETA  Međunarodno takmičenje gitarista Tivat 2021 (Montenegro International Guitar Competition) održaće se ove godine od 27. do 30. maja.  Jubilarno, 15. izdanje realizovaće se online usljed aktuelne zdravstvene situacije, pa će se koncerti i nastupi takmičara iz cijelog svijeta emitovati na facebook stranici MIGC-a.
Regionalne zvijezde devete umjetnosti Mirko Čolak iz Srbije, te Enis Čišić i Filip Andronik iz BiH, biće gosti ovogodišnjeg izdanja Strip vikenda posvećenog Zagrebačkom umjetniku i jednom od najznačajnih ličnosti regionalne strip scene, Tihomiru Tikulinu Ticu. Strip vikend nazvan 50 godina Tica će se od 16. do 18. aprila, održati na više lokacija u Herceg Novom, saopštavaju organizatori.