Koncert na Gospi od Škrpjela

U Perastu, na otoku Gospe od Škrpjela večeras od 20 sati, održaće se koncert mladih crnogorskih violinista povodom Blagdana Velike Gospe.

Organizatori koncerta su Festival gudača, Društvo prijatelja grada Perasta i Župni ured Perast.

Koncert je potvrda dugogodišnje saradnje peraških kulturnih poslenika i želja da se uoči velikog praznika, Blagdana Velike Gospe, upriliči i muzički program na otoku Gospe od Škrpjela, kao veoma važnom mjestu za sve nas u Boki.

Publika će imati priliku da uživa u djelima Isaia, Prokofieva, Miletića i Baha, u izvođenju perspektivnih crnogorskih instrumentalista – Luke Perazića i Viktora Hutera.

Luka Perazić počeo je da svira violinu s osam godina, u klasi prof. Vilija Ferdinandija, u Muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici, a pohađaо је i školu Whitgift u Londonu i program za mlade talente Škole za muziku i dramu Gildhol, gdje će od jeseni nastaviti redovno školovanje.

Viktor Huter talentovani je mladi violinista, a ovaj instrument svira od svoje sedme godine. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja i za sebe kaže da je u potpunosti posvećen muzici. Kao i Luka, svoje obrazovanje je stekao u klasi prof. Vilija Ferdinandija, u Muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici.

Koncert će biti organizovan u skladu sa preporukama Vlade i NKT-a.