Još jedno priznanje za dr Štileta

Tivatski dermatovenerolog dr Predrag Štilet, predsjednik Udruženja dermatologa i venerologa Crne Gore, član Borda direktora Evropske Akademije za dermatologiju i venerologiju (EADV) kao i Borda direktora Euromelanoma, dobio je ovih dana još jedno međunarodno priznanje. Naime, nakon što je ranije imenovan za počasnog člana nacionalnih Dermatoloških akademija Francuske i Češke Republike, tu čast mu je sada ukazala i Dermatološka akademija Bugarske.
Podsjetimo se da je ovaj ugledni ljekar -specijalista, zahvaljujući svojim dobrim međunarodnim kontaktima i intenzivnom lobiranju a bez ikakve praktične podrške naših državnih organa i institucija, uspio da 2018., u konkurenciji sa Portugalom i Islandom, ipak izdejstvuje da Crna Gora dobije organizaciju i domaćinstvo redovnog proljećnog samita Evropske Akademije za dermatologiju i venerologiju (EADV).
Tokom četiri dana trajanja, više od 1.700 učesnika tog stručnog samita iz cijele Evrope okupilo se na budvanskoj rivijeri, što je do danas ostao najveći međunarodni naučni skup ikada održan u Crnoj Gori.