Danica Rajković: Na sceni je bilo predivno

U Atrijumu ljetnjikovca „Buća“ u sklopu „Purgatorija 2020“ sinoć je četvrti put odigrana studentska predstava “Druga strana vjetra”, po motivima poeme Miroslava Antića au dramatizaciji i režiji  Branka Ilića u produkciji FDU sa Cetinja i tivatskog Centra za kulturu.

Uz veliki aplauz publika željna pozorista nije krila oduševljenje mladim glumcima.

Student glume Danica Rajković ističe da je na sceni bilo predivno kao da su bili na brodu.

   „Uloga mi je „prijateljica i to najbolja“, ustvari igram kao neku drugu majku kapetanovoj ćerci.Vodim je kroz život, savjetiujem je i branim a sa strane trazim neku svoju drugu polovinu na brodu a posto imam masku „Amazonke“  pronalazim je u „Opasnom“koji i jeste drugi dio mene. Rad na predstavi nije bio lak ali mislim da je bas važno da smo se izborili, jer šaljemo jednu lijepu poruku starijim kolegama da postoji način da se igra  i u vrijeme virusa. Osjećala sam da glumu treba da probam i mislim da se ljudi treba da se vode svojim unutarnjim osjećajem.“

U ulozi Pijanog Lazar Đurđević ističe da je gluma napor koji se voli i bez kojeg se nemože

“ Centrar za kulturu Tivat i naš Fakultet dramskih umjetnosti  zajedno sa profesorom Brankom Ilićem su nama stvorili sve uslove da se mi osjećamo bezbedno prvo zbog korone odnosno  trenutne situacije  Mi smo bili jako disciplinovani,  radili, vježbali ali i kreativno i rizikovali da probamo neke smjelije koreografije koje smo mi smišljali sami. Mada sam već završio Ekonomski fakultet glumu sam oduvijek htio i mislio sam da cu to nekako nefomalno da naucim. Međutim nemoguće je i moja je želja bila toliko velika da sam morao to da zadovoljim nekim formalnijim obrazovanjem što FDU na Cetinju definitivno pruža“.