Lokalni izbori: Bokeški forum: Zakon donijeli neplivači

Poštovane Bokeljke, Bokelji i prijatelji naše Boke,
Da li znate da je 16. jula ove godine, koristeći korona paravan i bez mnogo pompe, Skupština Crne Gore usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe? Posebnu pažnju treba obratiti na jedan član. Naime, u članu 14 Zakona o izmjenama navodi se da se član 22. Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe mijenja i glasi:
„Zabranjeno je u Bokokotorskom zalivu plivanje izvan ograničenog vodenog prostora uređenog ili izgrađenog kupališta, kao i na udaljenosti većoj od 50 metara od obale prirodnog kupališta.“
Ranije je za cijelu obalu bila granica od 100 metara za plivanje od obale. Ko i zbog čega kažnjava Boku i sve koji vole njeno more u vrijeme pandemije korona virusa? Jasno je da je ovaj Zakon donijet protivno volji Bokelja i da su ovakvu nebulozu mogli usvojiti jedino neplivači. Nije to čudo, budući da se u crnogorskim državnim institucijama na prste jedne ruke nogu nabrojati ljudi iz Boke koji su nešto predstavljali tamo.
A kako su radili čast izuzecima, bolje da ni njih nije bilo na tim pozicijama. Jer su radili isključivo po volji svojih partijskih nalogodavaca.
Tek, skuteri, gliseri i jahte tek će divljati Bokom zahvaljujući neplivačima.

Vaš Bokeški Forum