Bojan Subotić – tivatski košarkaški dragulj

Među brojnim sportistima koje je Tivat iznjedrio jedno od najvažnijih imena je ono Bojana Subotića. Vrijednim radom ovaj 29ogodišnjak stekao je zavidnu reputaciju, igrao sa i protiv brojnih zvijezda.
– Košarku sam počeo da igram zahvaljujući svom starijem bratu Srđanu, inače dugogodišnjem kapitenu Teoda. Do tad sam trenirao fudbal, ali to zbog moje konstitucije nije baš bilo na nekom nivou. Zbog toga mogu slobodno da kažem da mi je Srđan bio odličan savjetnik u tim prvim danima. – kaže Bojan, gost emisije Radio Suncobran.
Iz Tivta je otišao sa 13 i po godina i sticao košarkašku slavu. Poslednje dvije sezone proveo je u Njemačkom Bonu, i bilježio sjajne rezultate. A nosio je dres i Budućnosti, Crvene Zvezde, Kaleva…
– Bila mi je privilegija igrati u tim klubovima. Nevjerovatan je osjećaj igrati u prepunim dvoranama protiv recimo Partizana…Osvajati trofeje. Inače po mom mišljenju najbolji igrač pritiv kojeg sam igrao je Nando de Kolo. Imate osjećaj da igra sa nevjerovatnom lakoćom. Ni ne oznoji se. Od igrača na mojoj poziciji to je svakako Luk Sikma. Vjerovali ili ne potpisao je šestogodišnji ugovor sa Albom. To je za košarkaša zaista raritet.
Naravno interesovalo nas je kada će Bojan obući dres Teoda.
– Zaista imam tu želju, ali mislim da za tako nešto još nije trenutak. Ipak sam u najboljim igračkim godinama i želim da igram u najjačim ligama. To ne znači da bih na kraju karijere došao u Teodo, a da ne budem pravi. Igraću samo ako i tada budem mogao igrati na visokom nivou – kaže Bojan Subotić, centar koji igrom i manirima na najljepši način predstavlja grad Tivat po košarkaškim parkwtima širom svijeta.