Banjević: Korona nije usporila investicije u turizmu

Uprkos pandemiji korona virusa koja se naročito odrazila na ukupan turistički promet u Crnoj Gori, ta kriza ipak nije usporila investicije u sektoru turizma kada je opština Tivat u pitanju, kazala je direktorica TO, Danica Banjević, naglasivši da je saobraćaj u gradu unaprijeđen izgradnjom tri kružna toka, a s druge strane strateški investitori nastavili su sa realizacijom svojih projekata.
„Što se tiče investicionih projekata trenutno je u toku izgradnja kondo hotela Mimoza grupe na mjestu nekadašnjeg hotela Mimoza. Kad su u pitanju drugi strateški investitori Porto Montenegro krećče u izgradnju potpuno novog dijela nautičkog naselja, pod nazivom ‘Boka Place’. Početak realizacije projekta planiran je za kraj ove kalendarske godine“, navela je Banjević
Prema informacijama iz komapanije „Adriatik Marinas – Porto Montenegro“, pored brojnih sadržaja, kao što su restorani, bioskopi, pop-up galerije, auto showroom, šoping i drugi sadržaji, u okviru ovog novog naselja biće izgrađen i hotel pod operativom hotelskog brenda Kerzner International, kategorije 5 zvjezdica.
Projekat Luštica Bay se razvija u svim segmentima. Izgradnja novog naselja Central se odvija prema planu, a u toku je planiranje i projektovanje još jednog hotela.
„Luštica Bay je za ovu sezonu investirala u nekoliko novih objekata, poput svjetionika i novih kupališta, te staza koje će povezivati manje pristupačne zone sa marinom. Sve ovo će doprinijeti bržem oporavku Tivta nakon povratka u normalne tokove i ujedno će upotpuniti ponudu našeg grada te u narednim godinama omogućiti dolazak i novih ciljnih grupa i većeg broja turista“, istakla je direktorica TOTa, Danica Banjević.