35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Aktuelna dešavanja

Event Information:

 • Čet
  03
  мај
  2018

  Izložba "Slike mojih prijatelja"

  20Galerija "Buća"
Anketa

Da li biste prijavili neodgovornu osobu koja ne poštuje epidemiološke mjere?
211 votes
Reklame
Vijesti
Vaterpolisti Jadrana poraženi su večeras u Budimpešti od Breše 11:6, na startu drugog turnira Lige šampiona.
Iz Instituta za javno zdravlje objavili vrijednosti 14-o dnevnih stopa kumulativne incidencije za sve opštine, za period od 13.02. u 00:00h do i zaključno sa 26.02. 2021. u 24:00h. Tivat još uvijek u IV grupi !
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana  završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1908 uzoraka na novi koronavirus.
Od marta 2020-te kada su se počele sprovoditi mjere za zaštitu stanovništva uzrokovane pandemijom COVID 19, vidno se osjeća ugroženost, neodržavanje i opstanak pojedinih elemenata nematerijalnog nasljeđa. Iako zimski karneval nije zaštićen kao element nematerijalnog kulturnog nasljeđa itekako je duboko ukorijenjen u svijest i život stanovnika Kotora. Virus je naveo na dalje razmišljanje o načinu prezentacije i daljeg učešća i života pojedinih manifestacija te se Bokeljska noć 2020-te mogla pratiti putem livestream-a, a ovogodišnji zimski karneval pratiće se preko medija i društvenih mreža, stoji u autorskom tekstu Danijele Đukić, antropološkinje i etnološkinje.
Nakon što je u prethodnoj godini bio jedini festival koji se u Herceg Novom održao u originalnom obliku i sa kompletnim šestodnevnim programom, Hercegnovski strip festival (HSF) u istom tempu nastavlja i u 2021. godini i priprema šesti Strip Vikend koji će se održati od 16. do 18. aprila. Specijalni gost festivala biće Tihomir Tikulin Tico, jedan od najznačajnijih ličnosti hrvatske strip scene i dugogodišnji prijatelj Festivala.
Zimski kotorski karneval, manifestacija tradicije duge više od pola milenijuma, ove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije neće imati svoj uobičajnu formu i dešavanja, ali je zato raspisao literarni i likovni konkurs sa  temom "Kotorski karneval".