35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

webcentar online shop

Da li tivatski mediji profesionalno izvještavaju o epidemiji koronavirusa?
474 votes
Vijesti

U cilju ublažavanja negativnih ekonomskih efekata nastalih usljed pandemije novog korona virusa, saglasno Zaključcima  Vlada Crne Gore, a u skladu sa Statutom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Upravni odbor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom je na sjednici održanoj 25.marta donio zaključke: -...

Povodom mjera NKT koje se odnose na zabranu sportsko rekreativnog ribolova direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Boban Mugoša je kazao da je dozvoljeno pecanje jednom čovjeku koji se nalazi u maloj barci ili dvojici ribolovaca u većoj, u kojoj je moguće držati distancu, uz napomenu da je važno poštovati mjeru distance i prilikom ulaska i izlaska u plovni objekat.
Milena Mila Moškov još je jedna od ambasadorki izazova „Meštar o' konopa,“ a ideju da se povežemo konopom i družimo u ovim čudnim vremenima, kao i poziv da pomogne u promociji priče, prihvatila je sa velikim entuzijazmom. Ovu kotorsku damu poznajemo prije svega kao meštrinu od Dobrotske čipke, vrijednog segmenta bokeškog i crnogorskog kulturnog nasljeđa. Što se sve u Boki od konopa plelo? Od čega se sve specifičnim dobrotskim vezom čipka može činjet? Što Mila ovih dana izrađuje od konopa?
"OO Crvenog krsta Tivat je od početka situacije sa Korona virusom veoma aktivna u ublažavanju njenih posljedica, kroz pružanje pomoći ugroženim građanima. Inicijalnu interventnu pomoć, od 40 paketa hrane i higijene, obezbijedili smo iz spostvenih rezervi, a kako su zahtjevi bili veći, obezbijedili smo dodatnu podršku kroz donacije Crvenog krsta Crne Gore, građana i privrednih subjekata", saopštili su iz ove organizacije.
Ambasada SAD u Podgorici organizovala je jutros let aviona Montenegroerlajnza iz Podgorice kojim je 26 američkih državljana i rezidenata otputovalo za London odakle će dalje nastaviti put ka Sjedinjenim Američkim Državama.

Od 60 uzoraka danas analiziranih nijedan nije pozitivan - saopštio je dr Senad Begić na press konferenciji. "Ne smijemo se opuštati i ne smijemo ići za talasom entuzijazma koji se trenutno bilježi", poručio je Begić na redovnoj konferenciji NKT. Direktor KCCG, Jevto Eraković, kazao je da je...

Mjesne zajednice Opštine Tivat dostavile su spiskove osoba iz rizičnih kategorija kojima je potrebna podrška volontera Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS), ta podrška se već realizuje a biće dopunjena i novom podjelom humanitarne pomoći za domaćinstva u stanju socijalne potrebe.
Suprotno netačnim i neutemeljenim navodima određenih predstavnika pravne struke, nadležni državni organi apsolutno imaju, ne samo ustavno i zakonsko pravo i mogućnost, već i obavezu otkrivanja i krivičnog gonjenja pojedinaca koji nepoštovanjem naredbi Ministarstva zdravlja prijete da ugroze živote i zdravlje velikog broja građana, istakli su iz Ministarstva pravde.