35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Aktuelna dešavanja

Event Information:

 • Sre
  25
  сеп
  2019

  Horor film "Polaroid"

  20hVelika sala Centra za kulturu
Anketa

Da li biste prijavili neodgovornu osobu koja ne poštuje epidemiološke mjere?
169 votes
Reklame
Vijesti
Od marta 2020-te kada su se počele sprovoditi mjere za zaštitu stanovništva uzrokovane pandemijom COVID 19, vidno se osjeća ugroženost, neodržavanje i opstanak pojedinih elemenata nematerijalnog nasljeđa. Iako zimski karneval nije zaštićen kao element nematerijalnog kulturnog nasljeđa itekako je duboko ukorijenjen u svijest i život stanovnika Kotora. Virus je naveo na dalje razmišljanje o načinu prezentacije i daljeg učešća i života pojedinih manifestacija te se Bokeljska noć 2020-te mogla pratiti putem livestream-a, a ovogodišnji zimski karneval pratiće se preko medija i društvenih mreža, stoji u autorskom tekstu Danijele Đukić, antropološkinje i etnološkinje.
Nakon što je u prethodnoj godini bio jedini festival koji se u Herceg Novom održao u originalnom obliku i sa kompletnim šestodnevnim programom, Hercegnovski strip festival (HSF) u istom tempu nastavlja i u 2021. godini i priprema šesti Strip Vikend koji će se održati od 16. do 18. aprila. Specijalni gost festivala biće Tihomir Tikulin Tico, jedan od najznačajnijih ličnosti hrvatske strip scene i dugogodišnji prijatelj Festivala.
Zimski kotorski karneval, manifestacija tradicije duge više od pola milenijuma, ove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije neće imati svoj uobičajnu formu i dešavanja, ali je zato raspisao literarni i likovni konkurs sa  temom "Kotorski karneval".
Direktor IJZ dr Igor Galić kazao je da bi zvanično prijavljivanje građana za vakcinaciju protiv korona virusa moglo da počne već sjutra, a na koji način će se ona odvijati biće precizirano na današnjoj sjednici Nacionalne komisije za imunizaciju. Prema njegovim riječima, od sjutra bi trebalo da počne sa radom i jedinstveni broj za cijelu Crnu Goru 1717 na koju se građani mogu prijaviti.