35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Aktuelna dešavanja

Event Information:

 • Uto
  13
  авг
  2019

  Izložba Djordjija Bata Boljevića

  21hBlue room Porto Montenegro
Anketa

Da li Crna Gora vodi dobru spoljnu politiku?
416 Glasovi

webcentar online shop

Vijesti

Nikada nećemo kalkulisati sa državnim interesima i za nas je Crna Gora iznad svega i to  je potpuno suprotno od DPS-ovog doživljaja države koju koriste kao poligon za ostvarivanje svoje materijalne koristi, često na kriminalan način, propagirajući braću, sestru, sinove i kumove, saopštili su iz koalicije „Crno na bijelo“ odgovarajući DPS-u.

U Multimedijalnoj sali Opštine Tivat sinoć su podijeljeni rezultati sa testiranja bazične inteligencije koje je održano u junu. Taj ispit je polagao 21 kandidat a 6 je zadovoljilo uslov za članstvo u MENSA-i. Prema riječima Tripa Matijevića, člana predsjedništva MENSA-e Crne Gore ta statistika je...

U Atrijumu ljetnjikovca „Buća“ u sklopu „Purgatorija 2020“ sinoć je četvrti put odigrana studentska predstava “Druga strana vjetra”, po motivima poeme Miroslava Antića au dramatizaciji i režiji  Branka Ilića u produkciji FDU sa Cetinja i tivatskog Centra za kulturu.
Crnogorski građani od danas mogu da se informišu da li su upisani u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasaju, pozivom na jedinstveni broj 19820, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).
Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječije zaštite za jul počeće danas, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je , na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ), da u skladu sa stabilizacijom epidemiološke situacije u državama našeg regiona omogući ulazak u Crnu Goru rezidentima svih država regiona kao i rezidentima Sjedinjenih Američkih Država iz odgovarajući PCR ili ELISA test i da omogući ugostiteljskim objektima da kraj radnog vremena pomaknu sa 24:00 na 01:00.

U predlogu IJZ navodi se da je ublažavanje mjera koncipirano uvažavajući trenutni nivo obolijevanja od novog koronavirusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja te nakon konsultacija sa predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja.

Rezidenti Sjedinjenih Američkih Država, Republike Srbije, Republike Kosova, Republike Albanije Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije kao i državljani naše zemlje koji su boravili u navedenim državama mogu ući u Crnu Goru uz sljedeće uslove:

1.     Da posjeduju negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitijela na novi koronavirus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom;

2.     Da su testovi izdati od registrovane laboratorije i nijesu stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru;

3.     Da u periodu od 15 dana prije ulaska u Crnu Goru nijesu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Obaveza posjedovanja testa ne odnosi se na djecu do navršene pete godine života.

Rezidenti država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru mogu ući u Crnu Goru iz navedenih država (SAD, Srbija, Kosovo, Albanija, BiH i Sjeverna Makedonija) pod jednakim navedenim uslovima kao i rezidenti navedenih država ukoliko su u nekoj od navedenih država boravili najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru.

U skladu sa stabilizacijom epidemiološke situacije NKT je donijelo odluku da dosadašnju dozvolu rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i i sl.), do 24:00 produži za sat – do 01:00.

Sve mjere stupaju na snagu 15. avgusta 2020. godine u 00:00.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i ovom prilikom poziva građane Crne Gore i strance koji borave u našoj zemlji da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

Podaci iz katastarskih evidencija pokazuju da je u Crnoj Gori 44.178 objekata bez građevinske dozvole, dok upotrebnu nema 1.079 zdanja. Prema podacima iz izvještaja o stanju uređenja prostora za 2019. godinu, prekoračenje dozvole je registrovano na 2.835 objekata, piše Dan.