35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Aktuelna dešavanja

Event Information:

 • Sre
  10
  апр
  2019

  "Da bi imali drvo, posadi sadnicu prvo" raspodjela sadnica

  12hVeliki gradski park
Anketa

Spremate li zimnicu?
213 votes
Reklame
Vijesti
Kao aktivna destinacija koja nudi mnoštvo dešavanja po mjeri svakog posjetioca, ovog septembra Luštica Bay otvara vrata i događajima iz oblasti filmske industrije. Projekcija dugometražnog dokumentarnog filma “Epicentro” (2020), za Oskara nominovanog austrijskog reditelja Hjuberta Saupera biće upriličena u petak, 24. septembra od 21 čas u amfitetaru u Marina naselju Luštica Bay.

Jesen stiže večeras u 21 čas i 21 minut. U tom trenutku Sunce prelazi sa sjeverne na južnu poluloptu. U isto vrijeme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proljeće. Na dan početka jeseni dan će trajati 12 sati i deset minuta, a obdanica i noć će...

Nakon nevremena koje je zadesilo  opštinu 18. septembra, Komunalno je u najugroženijum područijima naselja: Obala Đuraševića, Brda i Krašići, postavilo posude za odlaganje otpada, kapaciteta 7 m³ - kištre, kako bi stanovnici  tih naselja besplatno odložili prikupljeni otpad nakon račišćavanja poslijedica nevremena. Iz Komunalnog obavještavaju građane...

Kompanija BESIX koja posluje na tržištu Crne Gore kao izvođač radova na Luštici i Mamuli, i kao društveno odgovorna kompanija, sjutra u parku na Župi organizuje tzv. Cleanup day.
Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 14. do 17. septembra ove godine, pokazali su da je na 81,8% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 9,1% lokacija dobrog, dok je na 9,1% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.
U južnim i centralnim predjelima promjenljivo oblačno, na primorju uz dosta sunčanih periooda, a na sjeveru umjereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, tokom noći i jak, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 9 do 25 stepeni.
U Crnoj Gori preminulo je devet osoba od posljedica infekcije virusom Kovid 19, a registrovano je 642 novopozitivna slučaja, u Tivtu devet. Među preminulima najmlađi je imao 36, a najstariji 79 godina starosti.
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i u 2021. godini je nastavilo sa sanacijom i uređenjem infrastrukture na području Rezervata prirode Solila u opštini Tivat.