35 godina sa vama

Izaberite player i slusajte Radio Tivat Uzivo:

Aktuelna dešavanja

Event Information:

 • Sre
  26
  сеп
  2018

  Film: Džoni Ingliš 3 Ponovo u akciji

  20,30Velika sala Centra za kulturu
Anketa

Da li biste prijavili neodgovornu osobu koja ne poštuje epidemiološke mjere?
211 votes
Reklame
Vijesti
Vaterpolisti Jadrana poraženi su večeras u Budimpešti od Breše 11:6, na startu drugog turnira Lige šampiona.
Iz Instituta za javno zdravlje objavili vrijednosti 14-o dnevnih stopa kumulativne incidencije za sve opštine, za period od 13.02. u 00:00h do i zaključno sa 26.02. 2021. u 24:00h. Tivat još uvijek u IV grupi !
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana  završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1908 uzoraka na novi koronavirus.
Od marta 2020-te kada su se počele sprovoditi mjere za zaštitu stanovništva uzrokovane pandemijom COVID 19, vidno se osjeća ugroženost, neodržavanje i opstanak pojedinih elemenata nematerijalnog nasljeđa. Iako zimski karneval nije zaštićen kao element nematerijalnog kulturnog nasljeđa itekako je duboko ukorijenjen u svijest i život stanovnika Kotora. Virus je naveo na dalje razmišljanje o načinu prezentacije i daljeg učešća i života pojedinih manifestacija te se Bokeljska noć 2020-te mogla pratiti putem livestream-a, a ovogodišnji zimski karneval pratiće se preko medija i društvenih mreža, stoji u autorskom tekstu Danijele Đukić, antropološkinje i etnološkinje.
Nakon što je u prethodnoj godini bio jedini festival koji se u Herceg Novom održao u originalnom obliku i sa kompletnim šestodnevnim programom, Hercegnovski strip festival (HSF) u istom tempu nastavlja i u 2021. godini i priprema šesti Strip Vikend koji će se održati od 16. do 18. aprila. Specijalni gost festivala biće Tihomir Tikulin Tico, jedan od najznačajnijih ličnosti hrvatske strip scene i dugogodišnji prijatelj Festivala.
Zimski kotorski karneval, manifestacija tradicije duge više od pola milenijuma, ove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije neće imati svoj uobičajnu formu i dešavanja, ali je zato raspisao literarni i likovni konkurs sa  temom "Kotorski karneval".